Vučić iz Tirane o PALJENJU srpskih zastava: To je NEDOPUSTIVO, ali Albanija je reagovala ozbiljno

Predsednik Vučić istakao je da je "Otvoreni Balkan" velika ideja koja će samo snažiti i pokazivati snagu

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je u uključenju iz Albanije za Jutarnji program RTS rekao da su sporazumi koji će biti potpisani u Tirani nukleus nečega što će stvoriti da ovaj deo Evrope bude suštinski bez granica, i mnogo pre nego što smo mislili.

Predsednik Vučić istakao je da je “Otvoreni Balkan” velika ideja koja će samo snažiti i pokazivati snagu.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Protesti i paljenje srpske zastave

– Reč je o velikoj ideji koja će samo snažiti i pokazivati svoju veliku snagu. Znam da većinu ljudi interesuje šta ću da kažem oko paljenja zastava i da je to možda jedino što budu emociju kod njih. Ali kada racionalno posmatrano, moramo da gledamo budućnost i da razumemo kada se oni ljute kada mi palimo njihove zastave, a toga je bilo pre dolaska Edija Rame u Srbiju. To se događalo sinoć ovde i neću da ulazim u njihove unutarpartijske razloge. Ali, naravno da je nedopustivo da skrnavite simbole i milsim da je Albanija reagovala promptno, ozbiljno i odgovorno, i sam premijer Rama – rekao je Vučić.

Sporazumi koji će biti potpisani

Prema njegovim rečima, današnji sporazumi koji će biti potpisani u Tirani su nukleus nečega što će stvoriti da ovaj deo Evrope bude suštinski bez granica, i mnogo pre nego što smo mislili.

– Danas potpisujemo sporazum o radnim dozvolama. To znači da kad imate Kromberg Šubert koji ima fabriku u Kruševcu, ali i u Severnoj Makedoniji nije potrebno da uzimate više na svaka dva meseca ili mesec dana dozvolu. Ako su inženjeri potrebni iz Severne Makedonije u Kruševcu, oni mogu bez problema da dobiju radnu dozvolu činjenicom da su državljani Severne Makedonije i obrnuto. Bićemo privlačniji za investitore, jer ako mu u Kumanovu nedostaje radnika moći će da računa na bilo koje mesto iz Srbije gde može da dobije radnike – napominje Vučić.

BONUS VIDEO



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar