Uvlače nas u priče o Trećem svetskom ratu: Ukrajina PRETI Rusiji i čitavom Balkanu (FOTO)

Samo zato što Srbija vodi nezavisnu politiku, postoje pokušaji da se uplete u priče o Trećem svetskom ratu

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Shutterstock

Ukrajina i Zapad uvlače zemlje Balkana u priče o Trećem svetskom ratu ni krive ni dužne i to samo zato što vodimo nezavisnu politiku.

Na portalu Sky news objavljen je tekst u kome se govori o tome da je ministar ukrajinske vlade upozorio da bi “potpuna invazija Ukrajine od strane Rusije mogla da uzrokuje Treći svetski rat”.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Naime, u tom tekstu navodi se izjava Julijane Laputine, ministarke za boračka pitanja Ukrajine, u kojoj ona kaže da “ako Rusija izvrši invaziju, treba da se vodi računa i o Balkanu”, čime ona pokušava da uplete zemlje Balkana, te i Srbiju u priče o Trećem svetskom ratu i to samo iz razloga što Srbija vodi nezavisnu politiku.

– Ako Rusija izvrši invaziju, znate, treba da vodite računa i o Balkanu. Šta sada Rusi rade u Srbiji – pokušavaju da isprovociraju konflikt na Balkanu” – izjavila je ukrajinska ministarka Julija Laputina.

Laputina je rekla kako “posledice dalje vojne akcije predsednika Vladimira Putina neće biti obuzdane unutar ukrajinskih granica”.

– Ali takođe uzimamo u obzir [početak] Trećeg svetskog rata – rekla je ona.

Foto. Printscreen

Upitana da li postoji šansa da invazija dovede do Trećeg svetskog rata, ministarka je rekla: “Da. Da. Jer geopolitika je takva da je to moguć scenario. Dakle… treba da obratimo pažnju na ukrajinsko pitanje zbog bezbednosti kontinenta.

– Ovo – širenje rata u slučaju ruske invazije na Ukrajinu – biće mnogo šire od Ukrajine – poručila je ministarka.

“Ako Rusija izvrši invaziju, znate, treba da vodite računa i o Balkanu. Šta sada Rusi rade u Srbiji – pokušavaju da isprovociraju konflikt na Balkanu” – izjavila je ukrajinska ministarka Julija Laputina
Laputina, koja je dospela do čina general-majora u ukrajinskoj službi bezbednosti SBU, rekla je da bi većina od 400.000 veterana u njenoj naciji – starosti između 20 i oko 60 godina – bila spremna da se bori ako bude potrebno. Mnogi su bili mladi dobrovoljci koji su se prijavili za odbranu zemlje kada su separatisti koje podržava Rusija zauzeli teritoriju na istoku i tokom ruske aneksije Krim 2014.

Upitana da li misli da će Ukrajina moći da se odupre invaziji svog mnogo moćnijeg suseda, general-major Laputina je rekla: “Mislim da će to biti uspešno, jer čak i u slučaju prave vojne invazije, prvi korak… bi možda bi uspešan za agresore. Ali sledeći korak neće biti uspešan jer imamo veoma veliko iskustvo nacionalnog otpora.”

BONUS VIDEO:Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar