Za ljude u godinama nikako nije dobro da za večeru konzumiraju tešku hranu.
Ako volite da jedete različite vrste testa, postarajte se da koristite što zdravije sastojke.
Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs
Time ćete organizmu obezvediti ono što mu je potrebno, a takođe nećete imati probleme sa varenjem.
Jedna od moćnih namirnica koja bi trebalo da bude na svakoj trpezi jeste kinoa. Spada u super – hranu jer ima visok sadržaj antioksidanata i falvonoida koji deluju protiv upala i virusnih infekcija.
Takođe, sadrži mnogo više biljnih vlakana nego druge žitarice, odličan je izvor proteina (100 grama sadrži 4,5 g proteina), kao i minerala – kalijuma, gvožđa i magnezijuma.
Velika prednost je to što ne sadrži gluten pa može biti deo ishrane onih koji su alergični ili ga izbegavaju. Mnogo je načina da ovu žitaricu uvrstite u svoju ishranu, a ovo je jedan od predloga.
Sastojci:
1 kašika maslinovog ulja
1 čen belog luka
2 šolje zgnječenog paradajza
2 kašike balzamiko sirćeta
2 šolje kuvane kinoe

2 šolje kuvane i iseckane piletine
3 šolje bebi spanaća
1 šolja prepolovljenih čeri paradajza
1 šolja narendanog kačkavalja
začini (so, biber, bosiljak…)
Priprema:
Propržite beli luk u dubljem tiganju na srednje jakoj vatri. Dodajte izgnječeni paradajz, balzamiko sirće i željene začine. Umešajte kinou i iseckanu piletinu. Dodajte spanać i dinstajte nekoliko minuta dok povrće ne omekša. Sklonite sa vatre i pospite čeri paradajzom i narendanim kačkavaljem. Poklopite tiganj i ostavite da se sir istopi. Ukrasite listićima bosiljka.
BONUS VIDEO:
Komentari (0)