Pica pita bez brašna: Odlična za one koji izbegavaju GLUTEN, a jedan sastojak je najbitniji (RECEPT)

Evo kako da je napravite

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Shutterstock

Za ljude u godinama nikako nije dobro da za večeru konzumiraju tešku hranu.

Ako volite da jedete različite vrste testa, postarajte se da koristite što zdravije sastojke.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Time ćete organizmu obezvediti ono što mu je potrebno, a takođe nećete imati probleme sa varenjem.

Jedna od moćnih namirnica koja bi trebalo da bude na svakoj trpezi jeste kinoa. Spada u super – hranu jer ima visok sadržaj antioksidanata i falvonoida koji deluju protiv upala i virusnih infekcija.

Takođe, sadrži mnogo više biljnih vlakana nego druge žitarice, odličan je izvor proteina (100 grama sadrži 4,5 g proteina), kao i minerala – kalijuma, gvožđa i magnezijuma.

Velika prednost je to što ne sadrži gluten pa može biti deo ishrane onih koji su alergični ili ga izbegavaju. Mnogo je načina da ovu žitaricu uvrstite u svoju ishranu, a ovo je jedan od predloga.

Sastojci:

1 kašika maslinovog ulja

1 čen belog luka

2 šolje zgnječenog paradajza

2 kašike balzamiko sirćeta

2 šolje kuvane kinoe

testo za picu bez kvasca
Foto: Shutterstock

2 šolje kuvane i iseckane piletine

3 šolje bebi spanaća

1 šolja prepolovljenih čeri paradajza

1 šolja narendanog kačkavalja

začini (so, biber, bosiljak…)

Priprema:

Propržite beli luk u dubljem tiganju na srednje jakoj vatri. Dodajte izgnječeni paradajz, balzamiko sirće i željene začine. Umešajte kinou i iseckanu piletinu. Dodajte spanać i dinstajte nekoliko minuta dok povrće ne omekša. Sklonite sa vatre i pospite čeri paradajzom i narendanim kačkavaljem. Poklopite tiganj i ostavite da se sir istopi. Ukrasite listićima bosiljka.

BONUS VIDEO:

Izvor: Objektiv.rs, sensa.mondo.rs

Komentari (0)

Ostavite komentar

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!