Da li se slažete sa ovim? Nauka je dala pet razloga zbog kojih su žene bolji VOZAČI od muškaraca

Žene su smirenije i češće poštuju pravila

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Shutterstock

Nadmetanje među dva pola, otvorilo je pitanja na koje mnogi ljudi nemaju odgovor, ili makar ga nisu imali do skoro.

Večito se postavlja pitanje o tome ko je bolji vozač.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Muškarci, često veoma žustro, tvrde da su oni bolji, pa onda navode svoje veštine.

Žene, sa druge strane, uglavnom brane mudrim ćutanjem svoje uverenje kako su one bolje, a svojim veštinama se retko hvale. Tako makar kaže jedna britanska studija.

Kada se pogledaju neke karakteristike oba pola, statistika saobraćajnih nezgoda i broja prekršaja, odgovor se čini jasnijim.

Ko je smireniji?

Američka neprofitna Fondacija za bezbednost u saobraćaju je sporovela straživanje prošle godine u kom je utvrdila da su muškarci agresivniji tokom vožnje.

Muški vozači su skloniji žurbi i velikim brzinama, kao i riskantnijem ponašanju za volanom. Oni češće trube drugim vozačima, češće pretiču, prolaze kroz crveno i tako dalje, dok su žene smirenije.

Foto: Shutterstock

Ko je skoncentrisaniji?

Američki Institut za osiguranje i bezbednost na auto-putevima je otkrio pre četiri godine da muškarci lakše odlutaju mislima u toku vožnje, dok su žene skoncentrisane na sam put.

Ko češće vozi pod dejstvom alkohola?

Centar za kontrolu i prevenciju bolesti, izdao je pre nekog vremena saopštenje u kom tvrde da muškarci čak duplo češće voze pod dejstvom alkohola, i time ugrožavaju bezbednost drugih.

Foto: Shutterstock

Ko je nemarniji?

Pre nekoliko godina je tim italijanskih naučnika sproveo istraživanjem, kojim je utvrđeno da su muškarci dosta opušteniji za volanom, u smislu da će češće nego žene voziti bez pojasa, slušati glasnu muziku, grickati nešto ili pušiti u toku vožnje.

Foto: Shutterstock

Ko češće pravi udese?

Istraživanje američkog Instituta za osiguranje i bezbednost na auto-putevima, pokazalo je da više saobraćajnih nesreća sa fatalnim ishodom prave muškarci. Verovatno je reč o kombinaciji svega što je prethodno navedeno.

Oprez za volanom se savetuje svim vozačima. Ovim tekstom nismo hteli da obeshrabrimo muškarce, nema sumnje da su u velikom broju slučajeva oni sjajni vozači.
Ipak su oni ti koji skoro uvek stižu na vreme, sjajno izlaze na kraj u nezgodnim situacijama i gužvama i znaju svaku prečicu.

Da se ne lažemo i bolje parkiraju ukoso.

Šta vi mislite, ko su bolji vozači? Ostavite odgovor u komentaru.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs, Glossy

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar