Srpski strelci opet blistali: Mikec i Arunovićeva oborili državne rekorde u Zagrebu!

Planetarni rekordi priznaju se samo na kontinentalnim, svetskim prvenstvima, Svetskim kupovima i Olimpijskim igrama

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Objektiv.rs/Tamara Trajkovic

Srpski strelci blistali su drugog dana 45. turnira “Trofej Mladosti” u Zagrebu.

Održana su takmičenja vazdušnim pištoljem. Olimpijski vicešampion Damir Mikec (Policajac) je bio najbolji u muškoj, a Zorana Arunović (Olimpik 011) u ženskoj konkurenciji.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Mikec je u kvalifikacijama bio najprecizniji sa 574 kruga. Olimpijski vicešampion je fantasično startovao u finalu i u sjajnom ritmu gađao do kraja, pogodivši 247,2 kruga, sedam desetih delova kruga više od dosadašnjeg državnog rekorda koji je upravo on držao od 2018.godine. Zvanični svetski rekord je ravan dosadašnjem Mikecovom državnom– 246,5 krugova, a u vlasništvu je Song Guk Kima (Severna Koreja).

Zorana Arunović je postigla ubedljivo najbolji rezultat dana u kvalifikacijama – 584 kruga. U finalu je poput Damira Mikec dominirala od početka i trijumfovala sa 247,0 kruga, što je za 0,1 bolje od dosadašnjeg Zoraninog državnog, ujedno i svetskog rekorda finala – 246,9 krugova, postignutog na Evropskom prvenstvu u Mariboru 2017.godine.

Planetarni rekordi priznaju se samo na kontinentalnim, svetskim prvenstvima, Svetskim kupovima i Olimpijskim igrama. Međutim, miting u Zagrebu ispunjava uslove za priznavanje državnih rekorda. I u muškoj i u ženskoj konkurenciji učestvovali su strelci iz pet zemalja.

Bonus video:

 

 



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar