Devojčica imala operaciju koja joj je SPASILA život, a onda ŠOK: Majka nije verovala šta se dešava (FOTO)

Keren je rekla da je njena ćerka preživela "dugačko putovanje" nakon što se rodila u 18. nedelji trudnoće

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Facebook

Keren Bat (41) iz Liverpula je opisala teror kroz koji je prošla nakon što njena ćerka nije prepoznala sopstvenu porodicu posle operacije koja joj je spasila život.

Beti Bat je imala samo 650 grama, a njena mama Keren ju je nazvala “čudom” i “malom legendom” nakon što je prvih 13 meseci svog života provela na intenzivnoj nezi.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Keren je rekla da je njena ćerka preživela “dugačko putovanje” nakon što se rodila u 18. nedelji trudnoće.

– Imala je samo 650 grama. Bila je stvarno, stvarno sićušna i veoma, veoma loše. Odveo ju je neverovatan tim za brigu o novorođenčadima i rekli su mi da je vode na intenzivnu negu gde je stavljena na respirator kako bi mogla da diše. To je bio početak njenog trnovitog puta, i nažalost to je bilo teško putovanje – ispričala je majka.

Beba je imala niz operacija u cilju spasavanja života, uključujući traheotomiju kako bi se pomoglo otečenim disajnim putevima i operaciju perforiranog creva.

Takođe je provela svoj prvi rođendan u odeljenju intenzivne nege pre nego što joj je prvi put dozvoljeno da ode kući kada je imala 13 meseci.

Keren je rekla da se Beti “dobro držala” pre nego što joj je ponovo pozlilo kada je bila kod kuće u decembru prošle godine.

– Bilo je to zastrašujuće vreme. Izgubila je ogromnu količinu veština koje je naučila, nije mogla da nas prepozna – istakla je majka koja nije mogla da poveruje šta se dešava.

Ipak, dodala je, mala Beti je uspela da se oporavi zahvaljujući naporima lekara.

– Ona prepoznaje svoju porodicu, vratila se na staro, što je neverovatno. Ima neke složene zdravstvene probleme, ali ima fantastične ljude oko sebe koji se staraju da urade sve što mogu da joj pomognu.

Keren i njen suprug Fil pretrpeli su naporan put, ali navode da ih je Beti inspirisala da nastave da idu do kraja.

– Postoje najstrašniji padovi, ali onda postoje neverovatni usponi – ispričala je majka.

BONUS VIDEO



Izvor: Liverpool Echo

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar