Novi dokazi: Inspektor Ljubičić pokazao PAPIR na kome je Dijana Hrkalović svojeručno pisala METE (FOTO)

Dijana Hrkalović je uništavala živote policijskih službenika, rekao je izmegu ostalog inspektor Ljubičić

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/Pink

Inspektor Aleksandar Ljubičić gostovao je u Novom jutru na TV Pink gde je otkrio neobjavljene dokaze o postupcima Dijane Hrkalović.

Ljubičić je kriminalistički inspektor u Službi za otkrivanje ratnih zločina u MUP-u Srbije, koji je svojevremeno bio zamenik načelnika Odeljenje za poslove bezbednosti u kabinetu ministra policije, kada je odbio da izvršava kriminalna naređenja Dijane Hrkalović, bivše državne skretarke u MUP-u, zbog čega je smenjen i premešten na sadašnje radno mesto, o čemu je Objektiv već pisao.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– Dobro se osećam. Trpim određene pritiske od pojedinih struktura u MUP-u koji su ostali nakon odlaska Dijane Hrkalović 2019. godine. Oni indirektno vrše pritisak na moja izlaganja i gostovanja – rekao je Ljubičić.

Prema njegovim rečima, on je uvek postupao u skladu sa svim mogućim postojećim zakonima.

– Ja sam na taj način pokušao više puta u toku mog rada u kabinetu ministra, a po dolasku Dijane Hrkalović na mesto zamenika šefaa kabineta, da ukažem na sve one neregularnosti koje je ona odobrila – rekao je on.

Ističe da je važno da se ovaj slučaj razreši do kraja.

– Mogu odgovorno da tvrdim, i stojim iza toga, da su se zloupotrebljavali službeni položaji. Dijana Hrkalović nije ispunjavala uslove za mesto šefa kabineta, ali je izmenama uslova za to radno mesto, koja su učinjena na najvišem nivou, postala zamenik šefa kabineta – navodi on.

– U otvoreni sukob sa Dijanom Hrkalović dolazim kada sam joj rekao da mislim da nije korektno da se informacije koje ja pribavljam sa mojim saradnicima koriste tako. Insistirao sam da ministar unutrašnjih poslova bude obavešten o tome šta ona radi. Ja sam rekao da želim da znam zbog čega ona ne želi da postupa po pravilima koja se tiču bezbednosti – ukazao je on.

– Dijana Hrkalović je uništavala živote policijskih službenika. Blago rečeno nipodaštavala je njihove živote, premeštala ih je, smanjivala koeficijent plate, stavljala im je do znanja da su obeleženi i da neće napredovati. Zbog toga je došlo, mogu reći, do mnogih samoubistava i sporazumnih raskida radnih odnosa – rekao je Ljubičić i dodao:

– Ni to joj nije bilo dovoljno. Dok se nalazite u MUP-u vi nećete moći nikad ništa da uradite za sebe, za svoju porodicu, za bilo šta. Vaš život staje – rekao je Ljubičić, na šta ga je voditeljka jutarnjeg programa Jovana Jeremić upitala da li se Dijana Hrkalović prema službenicima ponašala kao da su robovi, na šta je inspektor odgovorio sa “DA”.

Nakon toga prikazani su do sada neobjavljeni dokazi, a prvi od njih su bili targeti koji je Dijana Hrkalović svojeručno pisala.

– Ta fotografija je samo jedan od dokumenata koje je meni Dijana Hrkalović naredila da uništim sa svom ostalom dokumenatacijom na dan kada je napustila radno mesto zamenik šefa ministra. Taj dokument pokazuje prvo nestručnost, neprofesionalnost, a nakon toga mnoge indicije koje su do sada izrečene i pokazuje njihovu istinitost. Ona je svojeručno, to je njen rukopis, pravila spiskove određenih lica. Na tim spiskovima je napisala da su ta lica “targeti”. a to je nestručan izraz, niko ga ne koristi, to je termin sa ulice.

Foto: Printscreen/Pink

– Na tom spisku je pet lica. Hrkalovićeva je napisala koga treba “targetirati”. Ona je imala određene ljude na meti. Pitanje za nju je zašto je ona pravila ovakve spiskove i šta znači napisati “targeti” iznad nečijih imena i dostaviti tako. Zaključak svih činjenica koje su iznesene potvrđuje onu tezu da su i u drugim državnim organima imali svoje ljude. Kada sve saberete, bilo je praćeno kretanje sina predsednika Aleksandra Vučića, pa onda imate opservaciju i onda imate dokazano prisluškivanje, odnosno primenu tajnih mera. I kada saberete sve, možete izvesti samo jedan jedini zaključak, a to je da je postojao de fakto plan, a samim tim i direktan državni udar i preuzimanje vlasti. Ja to kažem kao profesionalac i apolitično lice.

Jovana Jeremić je konstatovala da ako su ovo radili Aleksandru Vučiću nekoliko godina, šta li bi onda uradili običnom čoveku.

– Moram da kažem da je Republika Srbija bezbedna zemlja, predsednik Srbije je to rekao mnogo puta. Država ima itekako mehanizme da se postara da svi građani Republike Srbije budu bezbedni. I to se danas sprovodi. Ja sam zadovoljan kako je ministar Aleksandar Vulin sproveo i ispravio većinu onih stvari koje su urađene na pogrešan način. I dalje ima određenih “spavača” koji su ostali iz vremena Dijane Hrkalović, a koji su i dalje smetnja u MUP, ali se nadam da će vrlo uskoro biti očišćeni.

Podsećamo, Ljubičić je nedavno bio gost Vladimira Đukanovića u serijalu “Ozbiljno sa Đukom”, u produkciji “Objektiv TV“.

On je tom prilikom pokazao EKSKLUZIVNE DOKAZE da je bivši vrh MUP-a pratio i ugrozio Vučićevu porodicu, a više o tome možete pročitati OVDE.

BONUS VIDEO: 



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar