Veoma je lako napraviti kutak za uživanje: Kako da uredite dom u BOHO STILU

Obratite pažnju na ovih 5 stvari

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Shutterstock

Ako ste ljubitelj lepog enterijera, onda treba boho stil da uvrstite u jedan od omiljenih.

Osim što odiše toplinom, u njemu ćete se osećati prijatno i taj prostor će biti vaš mali beg od svakodnevnih obaveza i poslova.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Ubrzo će se prostor u boho stilu pretvoriti u vašu malu oazu mira, kojoj ćete se svaki dan vraćati nakon što završite sve obaveze.

Ako biste voleli da dekorišete stan, kuću ili samo jednu prostoriju u boho stilu, počnite tako što ćete u prostor dodavati predmete i pomerati ih unaokolo, igrajte se sa različitim oblicima i materijalima.

Ono što je imperativ, jeste da koristite svetlije boje i nijanse koje su prijatne za oko i koje odaju utisak mira i uživanja.

Iskoristite i ovih pet saveta za dekorisanje prostora u boho stilu.

1. Različite teksture i boje

Razigranost boha potiče od bogatih tekstura i veselih boja – koriste se drvo, tekstil, vuna, pamuk, ratan…Nameštaj je najčešće od punog drveta, sofa i fotelje prekriveni su slojevitim prekrivačima u posebnim dezenima, na zidu su vesele tapiserije, a na prozorima zavese sa draperijama od prirodnih materijala.

Podovi su ukrašeni šarenim i veselim tepisima ili čak prostirkama od vune ili ratana. Dobar izbor koji dodatno upotpunjuje prostor su pletene stolice, taburei, viseće ljuljaške, obloge za saksije od pruća, ručno rađeni detalji u vidu heklanih miljea na stolu, hvatača snova i slično.

2. Nisko sedenje

U osnovi boho filozofije je opuštanje na prvom mestu. Kako biste kreirali pravi boho kutak za relaksaciju, osim sofe i kauča, u sobi su dobrodošli taburei i jastučići od tekstila, kože ili ratana za sedenje na podu jer oni prave veselu i neobaveznu atmosferu.

Foto: Shutterstock

3. Bez tamnih boja

Ako želite da kreirate boemski kutak, pokušajte da se držite podalje od crnih komada nameštaja. Neka u osnovi budu svetle, neutralne boje poput bele i bež koje pružaju prozračnost i čistu pozadinu za boje, šare i teksture koje ćete kasnije dodati u vidu detalja – prekrivača, prostirki, zavesa, jastučića.

4. Biljke su obavezne

Što više prirodnih biljaka imate, to je bolje kad je u pitanju boho stil. Naročito su bitne one biljke koje upijaju negativnu energiju. One stvaraju prirodnu atmosferu diviljne, a osim stojećih, poželjne su i različite vrste visećih lozica koje se mogu rasporediti svuda po sobi – posaditi u viseće saksije na zidu, smestiti na police za knjige, namestiti da se penju oko prozora ili vrata.

5. Više različitih vrsta svetla

Boho stil znači prijatnu ušuškanost, a tu atmosferu daju sveće, fenjeri, neobični lusteri, lampe sa abažurima od ratana…Možete da mešate i kombinujete sve vrste izvora svetlosti koje vam se sviđaju.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs, sensa.mondo.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar