Milenu Dravić nismo viđali u OVAKVOM izdanju: Isplivala fotografija – svi gledaju u jedan DETALJ (FOTO)

Osim po glumačkom talentu, bila je poznata po izuzetnoj lepoti, ali i elegantnom držanju i stilu

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/YouTube

Milena Dravić bila je jedna od najpoznatijih srpskih i jugoslovenskih filmskih, televizijskih i pozorišnih glumica. Često je nazivana najvećom jugoslovenskom filmskom divom. Glumila je u preko 100 filmskih ostvarenja, zajedno sa najvećim domaćim i holivudskim glumcima, a uporedo je igrala i u pozorištu, gde je ostvarila oko 70 uloga.

Osim po glumačkom talentu, bila je poznata po izuzetnoj lepoti, ali i elegantnom držanju i stilu, pa nema sumnje da su se mnogi iznenadili kada su ugledali fotografiju Milene Dravić obučene u kostim klovna, sa licem obojenim u belo.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Naime, reč je o sceni iz novogodišnjeg programa davne 1972. godine. Svima je za oko zapalo i to da je glumica ima izuzetno tužan izraz lica.

Milena Dravić prvi put se udala za reditelja Mladomira Purišu Đorđevića 1960. godine, od koga se razvela nakon nekoliko godina zajedničkog života. Drugi brak joj je bio sa rediteljom Vojislavom Kokanom Rakonjcem, sa kojim je bila u braku sve do njegove prerane smrti 1969. godine.

Na snimanju filma “Kako su se volele dve budale” upoznala je Dragana Nikolića, i sa njim počela ljubavnu vezu. U jednoj od pauza između snimanja 31. decembra 1971. otišli su u Opštinu Vračar i venčali se. Kuma im je bila Seka Sablić, a venčanje je prošlo bez medija.

Milena je preminula 14. oktobra 2018. godine u Beogradu, dve godine nakon svog supruga.

BONUS VIDEO



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar