“Rečeno je nešto o Belivuku”: Zašto je Dijana UNIŠTILA video sa sastanka na kom je bio Stefanovićev otac?

Dijana Hrkalović na nezakonit način je uništila materijal sa sastanka Branka Stefanovića i Igora Braunovića

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju

Dijana Hrkalović naredila je uništavanje audio i video materijala sa sastanka kojem je prisustvovao Branko Stefanović, otac njenog nekadašnjeg šefa i sadašnjeg ministra odbrane Nebojše Stefanovića.

Prema krivičnoj prijavi kojom se terete nekadašnja državna sekretarka u MUP i bivši načelnik Službe za specijalne istražne metode (SSIM) Dejan Milenković, navedeno je da je na nezakonit način uništen materijal sa sastanka Branka Stefanovića sa direktorom „Srbijašuma” Igorom Braunovićem, inače bivšim zetom lidera SPS Ivice Dačića koji je u tom trenutku bio pod sudski odobrenim merama.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Sagovornici Objektiva smatraju da je Hrkalovićeva lično inicirala ovo uklanjanje snimka, jer je slično radila i sa drugim dokaznim materijalima koji je povezuju s Veljkom Belivukom i njegovim kriminalnim klanom.

SKLONA TAKVIM RADNJAMA

Nekadašnji operativac KOS Ljuban Karan uveren je da su nalozi za uklanjanje ovakvog materijala stizali direktno od Dijane Hrkalović.

foto: pink

– Poznato je da je ona ranije uništila materijale u kojima se pominjao njen pretpostavljeni Nebojša Stefanović, zbog čega je i podignuta optužnica protiv nje. To znači da je bila sklona takvim radnjama. Da li je u ovom konkretnom slučaju ona naredila Milenkoviću da uništi ili nije, pokazaće istraga, ali može se pouzdano sumnjati u to da jeste ako je to isto već radila. Sasvim sigurno je na zapisu sa sastanka Braunovića i Stefanovića nešto kompromitujuće i sve ukazuje na to da je tada iskazano nešto što Belivuka direktno dovodi u vezu sa ubistvom Miloševića – objašnjava Karan.

KOMPROMITACIJA ZAŠTIĆENOG

Privatni detektiv Uglješa Grgur saglasan je da sve ukazuje na to da je direktiva o uklanjanju ovako važnog dokaznog materijala stigla iz blizine tadašnjeg vrha Ministarstva unutrašnjih poslova.

Foto: privatna arhiva

– Hrkalovićeva je naređivala da se uklanjaju razni tragovi i verovatno se na isti način rešila i ovog materijala, koji, nema sumnje, kompromituje nekoga ko je imao njenu zaštitu. Ako se uzme u obzir da je Belivuk pravosnažno oslobođen za ubistvo Vlastimira Miloševića i kao takav ne može više nikada da bude pozvan na odgovornost za to delo, onda ostaje sumnja da se baš to krivično delo pominje u ovom razgovoru i uklanjanje DNK tragova koje je istragom potvrđeno u tom konkretnom slučaju – ističe Grgur.

KRIVIČNA PRIJAVA

Hrkalovićeva je uhapšena 15. oktobra 2021, nakon što ju je drugoosumnjičeni Dejan Milenković pomenuo na ponovnom saslušanju.

U krivičnoj prijavi, čiji deo sadržaja prenose beogradski mediji, Stefanovićevoj bivšoj saradnici stavljeno je na teret da je od 13. februara 2017. pa do kraja naredne godine uticala na Milenkovića da ne dostavi tužiocu veštačenja Belivukovog telefona koje je radila služba SSIM u postupku brutalne likvidacije karatiste Vlastimira Miloševića, ubijenog januara 2017. na tramvajskim šinama u centru Beograda.

Belivuk je, podsetimo, pravosnažno oslobođen nakon što su sudski veštaci promenili sopstveni nalaz o pronađenim DNК tragovima.

Foto: Vlada Šporčić

TUŽIOCU VEZALI RUKE

U prijavi se navodi da je izveštaj zajedno sa prikupljenim materijalom iz telefona postupajućem tužiocu i sudiji za prethodni postupak dostavljen tek 27. marta 2018, odnosno dan pred glavni pretres, koji je održan sutradan. To je urađeno da bi, zbog obimnosti materijala, tužioca doveli u situaciju da ne bude u mogućnosti da se upozna sa dostavljenim izveštajem i prikupljenim materijalom, čime mu je onemogućeno efikasno vođenje krivičnog postupka.

Mediji podsećaju i da je Belivuk u slučaju ubistva Miloševića pravosnažno oslobođen nakon što su sudski veštaci promenili sopstveni nalaz o pronađenim DNК tragovima, što nema veze s Belivukovim telefonom.

– Dejan Milenković je tada osumnjičen i da je svom podređenom D. S., pripadniku SSIM, u drugoj polovini 2018. dao nalog da uništi celokupan audio i video materijal sačinjen u lokalu „Maksim” u Beogradu kada su se sastali direktor JP „Srbijašume” Igor Braunović, protiv koga je sud odobrio mere tajnog nadzora, i Branko Stefanović. Oni su se dogovarali o kupovini zemljišta, a policajac D. S. je po naredbi Milenkovića uništio audio i video zapis – stoji u krivičnoj prijavi.

Piše: EKIPA OBJEKTIVA

OVU I OSTALE AKTUELNE TEME MOŽETE PROČITATI U ŠTAMPANOM IZDANJU OBJEKTIVA ZA 26. NOVEMBAR

Foto: Objektiv.rs

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar