Tadić navijao za Partizan, ali umalo da pređe u Zvezdu: Otkriveno zašto mu je propao transfer na Marakanu

- Trenirao je u fudbalskom klubu AIK iz Bačke Topole i već tada je na turnirima odskakao od ostale dece - kaže tata Petar

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: EPA-EFE/MAURICE VAN STEEN

U intervjuu za sportski dodatak “Novosti” otac Dušana Tadića Petar je otkrio da je kapiten Srbije navijao za Partizan, ali bio na korak prelaska u Crvenu zvezdu.

Većina dece iz Bačke Topole, odakle je srpski junak, navija za jedan od dva beogradska kluba. Dušan nije bio izuzetak.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– Od četrnaeste godine, kada je tamo prešao, navija za Vojvodinu, kao i čitava porodica. Do tada je simpatisao Partizan, onako kako to već biva u detinjstvu, povukli su ga drugovi iz ulice i razreda. Za crno-bele sam navijao i ja, a Dušanov ujak je bio veliki navijač Crvene zvezde, pa smo mu naizmenično poklanjali čas crno-beli, čas crveno-beli dres. I dan-danas kod kuće imamo dres sa brojem devet Peđe Mijatovića, iz vremena kada je igrao za Partizan. Obožavao ga je kao igrača – rekao je Petar Tadić za “Novosti”.

Ipak, malo je falilo da kao dečak pređe u redove Crvene zvezde, ali je majka odlučila da Beograd nije najbolja sredina za razvoj u tako osetljivom dobu:

– Trenirao je u fudbalskom klubu AIK iz Bačke Topole i već tada je na turnirima odskakao od ostale dece. Pratili su ga Vojvodina, Crvena zvezda, Partizan… Kada mu je bilo deset godina, igrao je na turniru “Stevan Ćele Vilotić” na Paliću, a posebno se istakao na utakmici protiv Zvezde. Tada me je jedan od ljudi iz kluba pitao da li bi Dušan prešao u redove crveno-belih, ali dogovorili smo se da sačekamo da završi osnovnu školu. Ostali smo u kontaktu, ja sam posle išao u Beograd na pregovore. Bio sam već gotov da pristanem, nudili su odlične uslove, a i velika je čast kada zove Crvena zvezda. Na kraju, majka je prelomila da ipak pređe u Vojvodinu, koja ga je takođe zvala. Sestre su mu već bile u Novom Sadu, bliže je Bačkoj Topoli, a i Vojvodina je u to vreme imala najbolju fudbalsku akademiju u Srbiji. Na njegov fudbalski put tu su najviše uticali treneri Brane Novaković i Zoran DŽimi Marić.

Kasnije se desilo da je baš on zapečatio sudbinu Dušana Bajevića na klupi Crvene zvezde. Bilo je to 2007, Vojvodina je pobedila Zvezdu u Beogradu (0:3), Dušan postigao treći gol i za još jedan asistirao, a Bajević je posle zvižduka i skandiranja napustio klupu.

– U tom trenutku nije imalo smisla da prelazi u Zvezdu ili Partizan. U Vojvodini je imao sjajan, progresivan razvoj. Bio je prvotimac, igrao za mladu reprezentaciju, nastupio na Olimpijskim igrama, debitovao za seniorsku reprezentaciju u prijateljskoj utakmici protiv Poljske kod Radomira Antića. Sve to, a nije mu bilo ni dvadeset godina.

Bonus video:



Izvor: Objektiv.rs, Novosti

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar