Fudbalska priča decenije: Do skoro je dostavljao frižidere, sad je postao junak u Ligi šampiona (VIDEO)

On je do 2011. bio član Kruzeira, a onda otišao u Italiju, ali ne zbog transfera u neki veliki klub, pa ni zbog samog fudbala

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Pablo Morano / Xinhua News / Profimedia

Milan se u sredu uveče dramatičnim trijumfom nad Atletikom u Madridu 1:0 vratio u igru za plasman u nokaut-fazu Lige šampiona. Prvom pobedom u pet kola izjednačio se sa sinoćnjim protivnikom i došao na bod od drugoplasiranog Porta.

Strelac jedinog gola u 87. minutu bio je Žunior Mesijas, 30-godišnji Brazilac kog svet vrhunskog fudbala upoznaje tek ove sezone.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

On je do 2011. bio član Kruzeira, a onda otišao u Italiju, ali ne zbog transfera u neki veliki klub, pa ni zbog samog fudbala. Sa suprugom, sinom i bratom preselio se u Torino, gde je počeo da radi kao dostavljač frižidera i druge bele tehnike, a u slobodno vreme je igrao za lokalnu amatersku ekipu.

Tako je bilo do 2015. kada ga je otkrio bivši fudbaler Torina Ecio Rosi i uverio ga da se ozbiljnije uključi u fudbal. Mesijas je tada prešao u redove četvrtoligaša Kazale, a zatim je igrao za Kjeri i Gocano, s kojim je 2018. izborio plasman u Seriju C.

Ali najveći skok stigao je na leto 2019. kada je počeo da igra za Krotone u Seriji B i u istoj sezoni mu pomogao da izbori promociju u najjaču ligu. U Seriji A se istakao s devet golova i četiri asistencije u 36 nastupa, pa ga je poslednjeg dana ovogodišnjeg prelaznog roka doveo Milan.

Za jednogodišnju pozajmicu Krotoneu plaćeno je 2.6 miliona evra, a idućeg leta može da bude otkupljen za 5.4 miliona.

Do sinoć je upisao tek dva nastupa za Milan u Seriji A, oba ulazeći s klupe u drugom poluvremenu. U Madridu je debitobvao u Ligi šampiona ušavši u igru u 65. minutu kao jedna od četiri istovremene izmene.

Dvadeset i dva minuta kasnije bio je strelac za pobedu, bez koje bi Milan već ispao iz kombinacija za nokaut-fazu elitnog evropskog takmičenja.

U šest godina, od 2015. prošao je put od četvrte, preko treće, druge i prve otalijanske lige do najjačeg klupskog takmičenja, u kom su mu samo 22 minuta bila dovoljna da postigne prvi gol, i to veoma važan.

Kratak je put od nošenja frižidera do junaka u Ligi šampiona…

Bonus video:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar