5 korisnih Viber trikova: Unapredite slanje poruka i zabavite se pomoću novih opcija (VIDEO)

Sjajan način da unesete čaroliju u fotografije i video-klipove

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Viber

Slanje tekstualnih poruka već dve decenije je sinonim komunikacije među ljudima. Ipak, reči najčešće nisu u stanju da izraze sve ono što želimo, pa u tim situacijama koristimo multimedijalne sadržaje.

Oni su veoma korisni i pružaju izuzetne opcije koje prepiske čine zabavnijim.

U današnjem tekstu, pružićemo više informacija o tome kako da napravite svoj GIF, dodatno ukrasite fotografije ili promenite pozadinu na najpopularnijoj platformi u Srbiji – Viberu.

Oblikuj svoju stvarnost

Proširena stvarnost (Augmented reality) je jedan od termina koji svi vole da koriste, ali je svakako i sjajan način da unesete čaroliju u fotografije i video-klipove.

Postavite sebe u podvodni ambijent, navucite na svoje lice “masku” slatke životinjice ili strašnog čudovišta – i time potpuno promenite svet.

Sve ovo predstavlja fantastičan način da vašu ljubav za horor filmove ili mačke jasno prikažete svima u okruženju.

Ovo postaje moguće zahvaljujući kombinaciji tehnologije razpoznavanja lica i kreativnosti AR filtera. Neke od organizacija koje su plasirale svoje Objektive na Viberu su FK Barselona, Svetski fond za zaštitu divljine i Svetska zdravstvena organizacija.

Da biste aktivirali Viber Objektive, aktivirajte ikonicu sa kamerom na glavnom ekranu ili unutar bilo kog četa – i izaberite Objektiv dodirom na snep (duh) ikonicu.
Napravite fotografiju ili video-klip i pošaljite ih dalje.

Viberove nalepnice

Viberovi stikeri su najkorisniji kada želite da se izrazite, a da pritom ništa ne napišete ili kažete. I pored toga, moraćete da izlistate dosta njih pre nego što pronađete onaj koji vam odgovara.

Ovo može da postane veoma naporan proces koji može da vas odvrati od toga da ih koristite.

Jednostavan način da se ovo reši je kreiranje sopstvenih stikera. Na Viberu je to veoma lako učiniti i zahteva malo mašte i kreativnosti. Možete pretvoriti vaše prijatelje u stikere kroz fraze koje najčešće izgovaraju , ili da od vašeg ljubimca napravite stiker – zvezdu koja promoviše simpatičnost širom sveta.

Kliknite na ikonicu stikera u bilo kom četu, izaberi “plus” i “kreiraj stiker”. Tok radnje je veoma lak.

Izaberite vaše fotografije, obrišite pozadinu po želji, ukrasite ih – i stikeri su kreirani! Uživajte u vašim novim nalepnicama koje možete učiniti i javnim, kako bi svi mogli da ih koriste.

Dodatno ukrasi fotografije

Zezanje je jedno od omiljenih vidova ponašanja na internetu, a naročito kada u to uključite svoje omiljene članove ljudskog roda. Najlakši način da oplemenite dan zezanjem jeste da napravite selfi i crtate po njemu.

Popravite vaše obrve, nacrtajte povez preko oka – ili dodajte brkove koje u stvarnosti nikada nećete nositi.

Otvorite bilo koji čet, izaberite fotografiju iz galerije, kliknite na ikonicu olovke i iz gornjeg menija izaberite da li ćete dodati stikere, tekst ili jednostavno crtati preko fotografije.

Isto učinite na novoj fotografiji koju možete menjati pre nego što je prosledite dalje.

Foto: Viber

Napravi svoj GIF

Kao što fotografija govori hiljadu reči, tako GIF izražava verovatno više od hiljadu fotografija.

Postoje trenuci u životu koji zaslužuju da budu ovekovečeni pokretnim vizualima koji se ponavljaju do beskonačnosti, jer su savršeni da se u njima uživa na taj način.

Kada snimite video vašeg prijatelja koji radi salto unazad, ili kako vam kučence radosno trči u susret – to lako možete pretvoriti u GIF.

Dodavanjem teksta ćete naglasiti utisak uzbuđenja, a onda odlučiti da li želite da se GIF ponavlja, pušta unazad ili emituje u različitoj brzini. Ko zna, možda ćete tako stvoriti sledeći svetski poznati “mem”!

Kliknite na ikonicu kamere na listi četova – ili jednostavno odredite čet u kome želite da pošaljete GIF. Zatim kliknite na kameru, pa na GIF i snimite ga.

Pre nego što ga pošaljete, moći ćete da dodate efekte poput duplo ubrzane slike, usporene slike i još dosta toga.

Promeni ambijent

Vaši najbolji prijatelji i članovi porodice zaslužuju malo više od uobičajenog prikaza u kojima se pojavljuju međusobni četovi. Izaberite različiti prikaz pozadine koja će se bolje uklapati u način komunikacije s najbližima.

Jedna opcija je da samo dodate omiljenu zajedničku fotografiju i time se podsetite na posebnu vezu koju delite. Druga je da kreirate nešto baš posebno, poput crtanja ili kolaža vaših najboljih fotografije.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Na Viberu dodatno možete koristiti i izbor iz postojeće galerije prizora pozadine.

Izaberite grupni ili privatni čet, izaberite “informacije o četu” i “pozadina”. Zatim izaberite pozadinu iz dostupne galerije ili dodajte posebno priređenu pozadinu iz lične galerije ili kamere.


BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs/S.K.

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar