Savršena ali usamljena: Šest razloga zašto JAKE žene teško nalaze partnere

Muškarcima uspešne žene nekad mogu delovati zastrašujuće i odbojno, jer smatraju da bi njihova muževnost time bila ugrožena

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Shutterstock

One su postigle sve! Završile su željeni fakultet, našle posao iz snova, putuju, kupuju i žive život kakav žele.

Jake žene se za sve izbore same. Sposobne su da breme svakodnevice nose samostalno, na svojim plećima.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Međutim, ni one, kao ni bilo ko drugi, nisu imune na ljubav. Osećaj prisnosti i topline koje pruža veza, oplemenjuje ljudsku dušu i čini da sve prepreke izgledaju premostivo.

Na tu lakoću i poletnost koja se oseća kada je neko pored vas, lako je navići se, ali jakim ženama nije lako da je nađu.

Muškarcima uspešne žene nekad mogu delovati zastrašujuće i odbojno, jer smatraju da bi njihova muževnost time bila ugrožena.

Ove stvari muškarce odbijaju od jakih žena.

Foto: Shutterstock

1. Prevelika nezavisnost

Jake žene su finansijski nezavisne, pa odaju utisak kako im ništa od muškaraca nije potrebno. Muškarac se time oseća suvišnim i ugroženim, što je apsolutno pogrešno.

Mnoge žene žele ljubav, i to je sve što im je potrebno od muškarca. To je sasvim u redu, iako vam društvo može govoriti suprotno. Od muškarca se danas ne očekuje da izdržava porodicu, pa bi tako i pripadnici jačeg pola mogli da se reše ove zablude, i da shvate da ih jaka i samostalna žena ne ugrožava.

Takođe, ko kaže da ne možete zajedno biti uspešni?

Foto: Shutterstock

2. Nepoverenje u muškarce

Nelagodne situacije na polju ljubavi su, takođe, mogući izvori ženine moći. Njeno iskustvo je naprosto učinilo od nje samostalnu ženu, kojoj je važnije da voli sebe nego da je voli neko drugi.

Žene koje su bile ostavljene i prevarene često nemaju poverenje i plaše se da se upuste u novi odnos.

U ovom slučaju, žena je ta koja greši. Sto puta ponovljena fraza kaže da nisu svi muškarci isti. Umesto da se opterećujete prošlošću, uživajte u svojoj mladosti i u sadašnjem trenutku.

razgovor za posao
Périg MORISSE / Panthermedia / Profimedia

3. Takmičarski duh

Ukoliko je žena uspešna u svom poslu, to može razviti u njoj takmičarski duh i stalnu glad za pobedom. Kada je neoprezna, ona ovu glad može preneti i u privatni život, što može loše uticati na odnos sa partnerom.

Takvo ponašanje će delovati odbojno, jer van posla, ni muškarac ni vi ne treba da osećate nešto takvo, naročito ne jedno prema drugom.

Foto: Shutterstock

4. Menjanje navika

Ukoliko dugo nisu imale partnera, jake žene su verovatno razvile jedan određen način života, koji podrazumeva samodovoljnost. Njima može biti teško da u svoj život sada puste nekog drugog.

Sa otpočinjanjem veze ili zajedničkog života, trebalo bi da dođe i do promene određenih navika i do sklapanja pojedinih kompromisa, što jaka i nezavisna žena može dožioveti kao ulazak u njenu zonu komfora.

Foto: Shutterstock

5. Strah od vezivanja

Žene koje su uspešne u svom poslu, često su pristalice reda i discipline, a često su i proračunate. One neretko planiraju svaki svoj naredni korak.

U trci za uspehom u ovom surovom svetu, one često potisnu svoju emotivnu stranu, pa kasnije ispoljavanje emocija ka drugoj osobi mogu da dožive kao slabost.

To je velika zabluda. Osećanja, sastavni deo čoveka, treba pustiti da se razvijaju slobodno.

Foto: Ivan Mikhaylov / Alamy / Alamy / Profimedia

6. Previsoki standardi

Mnoge jake žene traže sebi jednako uspešnog muškarca i drže se nekog zamišljanog ideala.

Standard i kriterijumi su jedna stvar, koja je sasvim u redu, ali velika je greška propuštati dobre prilike, zarad nekog zamišljanog lika.

Osećanja se razvijaju potpuno nezavisno od životnih puteva i veoma je moguće da ćete sreću pronaći baš u osobi koja će vam pružiti beg od napete i uštogljene poslovne svakodnevice.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs, lovesensa.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar