“Molim te, sinovče…”: Zbog ovih REČI nastao je Merimin hit koji kao da je PREDVIDEO njenu bolest

Kompozitor otkrio kako je pesma nastala

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/Youtube

Kompozitor, Milutin Popović Zahar, napisao je za pokojnu Merimu Njegomir mnoge pesme, između ostalih i čuvena “Ivanova korita”.

On je ispričao i kako je ova pesma nastala.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Foto: Youtube/Printscreen/Jutarnji Program TV Happy

– Pesmu “Ivanova korita” napisao sam 1999. godine kada se moj stric Jakša razboleo od raka pankreasa. Živeo je u Beogradu i ja sam otišao da ga vidim, a on se već polako gasio. I pošto je bio poreklom iz Crne Gore, rekao mi je: “Molim te, sinovče, donesi mi jedan balon vode sa Ivanovih korita kod Cetinja, čini mi se da ću da ozdravim od toga.” – počeo je on priču za Informer.

On dodaje kako bi i prevalio toliki put, da ga u tome nije sprečila strina.

– Njegova žena je to čula i rekla mi je: “Natoči mu vode sa bilo kog izvora i donesi”. Tako sam i uradio. Otišao sam kod strica, on je popio gutljaj i rekao mi: “Ovo nije voda sa Ivanovih korita.” Krenuo sam kući, sav posramljen, grizla me je savest. U Beogradu je bila gužva, čini mi se da sam se vozio satima. I odjednom su kroz glavu počeli da mi se nižu stihovi: “Ne pomaže voda majko sa korita Ivanova”  – nastavio je Zahar.

Foto: ATAImages

Dve godine kasnije pesmu “Ivanova korita” ponudio je Merimi Njegomir.

– Njoj se pesma dopala, ali mi je rekla da je veoma tužna. Zato sam naknadno dopisao stihove: “Ti ne plači, majko stara, lijepa Anka progovara. U snu mi se Jova javi, ozdraviću od ljubavi” – priča legendarni kompozitor, koji je sa pokojnom pevačicom ostao u kontaktu do samog kraja.

– Pozvala me je pre petnaestak dana, ni sanjao nisam da može da premine, jer je zvučala skroz zdravo. Rekla mi je da je prodala kuću na Kosmaju i kupila stan blizu mene. Posle sam je zvao, ali mi se više nije javljala… – priča naš sagovornik.

Zahar dodaje da će Merimu pamtiti kao jaku i sposobnu ženu:

– Bila je izuzetno snažna, u duhovnom, pevačkom i komunikativnom smislu. Žena za koju sam verovao da će živeti 99 godina. Nećete nigde naći sposobniju ženu od nje. Pevala je savršeno na svim jezicima koje je govorila. Ne postoji pevačica koja joj može prići po intelektu i izvedbi – zaključuje Popović za pomenuti medij.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs, Informer

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar