Oglasio se ambasador Srbije u Bugarskoj: Još nema potvrde da među STRADALIMA ima državljana naše zemlje

Jović je kazao da je bugarski ministar policije sa lica mesta izjavio da je slika ''katastrofalna'' i da su stradali izgoreli do neprepoznatljivosti

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: DIMITAR KYOSEMARLIEV / AFP / Profimedia

Ambasador Srbije u Sofiji, Željko Jović, izjavio je danas da još uvek nema nijedne zvanične potvrde da među stradalima u nesreći severnomakednoskog autobusa u Bugarskoj ima državljana Srbije.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Jović je za Tanjug rekao da je ambasada u kontaktu sa nadležnim bugarskim institucijama, uključujući Ministasrtvo spoljnih poslova i saobraćajnu policiju, ali da niko do sada nije dao nijednu zvaničnu potvrdu da među stradalima ima srpskih državljana.

– Sve spekulacije iz medija se, prema mojoj pretpostavci, baziraju na spiskovima putnika koji je imala turistička agencija. Veliko je pitanje ko je zaista bio u autobusu, u medijima se spekuliše da su se prepakivali iz autobusa u autobus, jer su četiri autobusa krenula iz Turske –  rekao je Jović.

Prema informacijama, poslednja stanica autobusa je bila na jednoj benzinskoj pumpi blizu Sofije, pa se pretpostavlja da je tu moglo doći do prelaženja putnika iz jednog autobusa u drugi.

Jović je kazao da je bugarski ministar policije sa lica mesta izjavio da je slika ”katastrofalna” i da su stradali izgoreli do neprepoznatljivosti, a da je jedina moguća identifikacija putem DNK analize.

ALBANSKA MINISTARKA: Svi stradali su Albanci iz Severne Makedonije

Albanska ministarka spoljnih poslova Olta DŽačka izjavila je da su žrtve današnje nesreće u Bugarskoj, u kojoj je stradalo 46 osoba, Albanci iz Severne Makedonije.

Ona je to napisala na svom Fejsbuk nalogu, uz izraze saučešća porodicama preminulih i dodala da su Albanija i Severna Makedonija “bliske u ovim teškim trenucima”.

BONUS VIDEO:



Izvor: Novosti

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar