POTRESNA PESMA za malog Iliju koji se obesio kod Loznice: “PEVAJ kao slavuj i nošnju s ponosom nosi”

Na poslednje dve probe, dečak je bio najveseliji

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: YouTube/Printscreen/Instagram, Tamara Gak/Objektiv

“Sve mislim da sanjam, da se ništa od ovoga nije dogodilo. Kao da će svakog trenutka on ući u salu i povesti kolo. Pa se šaliti sa drugarima, kako uvek radi”, ovako Julijan Stanković, šef ansambla u KUD Jadar u Donjem Dobriću, priča o dečaku (13) koji je pre dva dana sebi oduzeo život tako što se obesio na tavanu kuće. Julijan nije mogao odmah da da izjavu. U prvom razgovoru počeo je nezaustavljivo da plače na sam pomen dečaka kojeg su, kaže, svi obožavali.

– Mnogo nam je svima teško. Kad se sve dogodilo, u KUD su došli roditelji sa decom i svi smo toliko plakali. Sve mislimo da ćemo se sutra probuditi i shvatiti da to nije istina – jedva govori Julijan.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Dečak je, kaže, bio velika dobrica, duša od deteta. Slušao bi baš sve što Julijan kaže, pa ne čudi da je bio njihov najbolji igrač.

– Osam meseci smo vežbali. Nijedan koncert, nijedan uspeh nije prolazio bez njega. Dominirao je. Bio je toliko dobar dečak. Deca su jako potresena i ne znamo kako ćemo dalje bez njega, ali ja sam im rekao, baš u njegovu čast moramo nastaviti da igramo – priča Julijan.

Na strašnu tragediju, navodi, ništa nije ukazivalo. Štaviše, baš na poslednje dve probe, dečak je bio najveseliji.

Napisao poruku na torbi nastavnice, pa se UBIO zbog ukora? Komšija malog Ilije otkrio DETALJE tragedije

– Te poslednje dve probe su prošle u njegovim šalama. Toliko smo se smejali, bilo nam je divno… Ne znam šta se zbivalo u njegovoj maloj duši, u njegovom srcu, pa se odlučio na tako nešto – kaže on.

U čast milog dečaka, Julijan je napisao i pesmu:

“Putuj, dete naše, putuj,

Putem koji izabrao si

Putem tim pevaj kao slavuj

I nošnju s ponosom nosi.

Zaigraj tamo negde, budi bar

Igrač što si naučio u KUD “Jadar”

Voli te šef”

Dečak (13) juče je sahranjen, a sa bolom i tugom na večni počinak, pored porodice, ispratio ga je i veliki broj meštana ovog sela. Takođe, direkor škole u koju je dečak išao, nastavnici i školski drugovi su još u neverici.

Mali Ilija (13) je svoju tajnu odneo u GROB: Najtužnije mesto u Srbiji, majčini jauci PARAJU nebo (VIDEO)

– Ovako tragično izgubljeni dečji život… bolno je i tužno, do neba – kaže Dragan Đokić, direktor škole.

– Ovako nešto nikad se kod nas ni u okolini nije dogodilo, a škola je poznata po sjajnim odnosima nastavnika i učenika. Prosvetni radnici se prema đacima ponašaju kao prema svojoj deci. Ne mogu da govorim o drugim detaljima, ali ću sve detaljno objasniti u izveštaju Ministarstvu prosvete.

Kako nezvanično piše, dečak je napravio problem, ali, kako kažu, beznačajan, zbog čega nije ni kažnjen, ni opomenut i sve se na času završilo smehom. Pošto je sedeo u prvoj klupi, do nastavnice, navodno je iscrtao nešto po čitavoj njenoj torbi.

SAHRANJEN dečak koji se obesio kod Loznice: U selu zavladala TUGA zbog ugašenog mladog života

– Nastavnica je baš blago reagovala, pa su se i mališani šalili na njegov račun i govorili mu da je dobro prošao, jer neće morati nastavnici da plati torbu – pričaju u školi.

– Razredni je, po proceduri, odveo dečaka kod pedagoga, gde mu je samo rečeno da tako nešto ne treba da radi. Nije dobio ni ukor i sve je prošlo u najboljem redu.

Za dečakom tuguju u školi, ali i u celom selu, gde kažu da im je svima bio mio i drag, i da je baš kao i njegova braća i sestre, bio dobro dete.

BONUS VIDEO: 



Izvor: Telegraf

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar