Obrt u istrazi NESREĆE u Nišu: Žena koja je usmrtila dvoje pešaka bila pod dejstvom OVE supstance

Promenjena je kvalifikacija krivičnog dela i visina zaprećene kazne

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Photo: Shutterstock

Nišlijka B.S. (53), koja je 11. aprila na pešačkom prelazu pokosila dva pešaka usled čega su oboje preminuli u bolnici, bila je pod dejstvom opijata.

Nesreća se dogodila na Vizantijskom bulevaru kada je B.S. “golfom” udarila Ljubomira Novakovića (80) i Danicu Andrić (75). Povredama je 17. aprila podlegla žena a nekoliko dana kasnije bitku za život izgubio je i osamdesetogodišnjak.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Prilikom policijskog uviđaja u organizmu vozača nije ustanovljeno prisustvo nedozvoljenih supstanci pa je protiv B.S. podneta krivična prijava u redovnom postupku za teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja, odnosno ona nije uhapšena. Međutim, tokom istrage koju je vodilo Osnovno javno tužilaštvo ustanovljeno je da je bila nesposobna za bezbednu vožnju, pa je dalje postupanje u ovom predmetu ustupljeno Višem javnom tužilaštvu .

Kako je saopštio Borisav Radonjić, portparol niškog Višeg javnog tužilaštva, promenjena je kvalifikacija krivičnog dela i visina zaprećene kazne.

– Više javno tužilaštvo u Nišu sprovodi istragu protiv okrivljene B.S. iz Niša zbog osnova sumnje da se prilikom upravljanja motornim vozilom nije pridržavala saobraćajnih propisa iz člana 187. stav 2. i člana 99. stava 3 Zakona o bezbednosti saobraćaja i time tako ugrozila javni saobraćaj da je nastupila smrt dva lica čime je izvršila teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja iz člana 297 stav 2 u vezi člana 289 stav 1. Krivičnog zakonika – kazao je Radonjić.

Užas na Novom Beogradu: Vozač “jaguar” pod uticajem KOKAINA pokosio ženu na pešačkom prelazu

Član 187. Stav 2. Zakona o bezbednosti saobraćaja predviđa da vozač ne sme da upravlja vozilom u saobraćaju ako je pod dejstvom alkohola ili psihoaktivnih supstanci.

Kako se saznaje, u organizmu B. S. utvrđeno je prisustvo tableta koje se svrstavaju u red opijata i vozača čine nesposobnim za vožnju. Tereti je i drugi član Zakona o bezbednosti saobraćaja koji predviđa da ako na pešačkom prelazu saobraćaj nije regulisan uređajima za davanje svetlosnih saobraćajnih znakova niti znacima policijskih službenika, vozač je dužan da prilagodi brzinu vozila tako da u svakoj situaciji može bezbedno da propusti pešaka.

Usled ustanovljavanja ovih okolnosti, B. S. preti i teža kazna. Krivični zakonik u članu 297 , na koji se pozvalo tužilaštvo predviđa da u slučaju da je ugrožavanjem javnog saobraćaja nastupila smrt jednog ili više lica, propisana kazna zatvora je od dve do 12 godina.

Kako je nakon nesreće ispričala Ljubomirova ćerka Suzana Stojiljković, kobnog dana je izašao da prošeta što mu je bio običaj.

Policija traži vozača koji ih je POKOSIO na pešačkom: Poznato STANJE povređenih devojčica iz Prokuplja

– Obično bi se vraćao posle dvadesetak minuta, ako bi se duže zadržao uvek bi se javio. Tata je vitalan čovek, vozio je bicikl, nikakvu terapiju za hronična oboljenja nije koristio. Bila sam u svojoj sobi kada sam čula zvono na ulaznim vratima. Otvorila sam i ugledala policajca, pitao me je da li tu stanuje Ljubomir Novaković. Kada sam mu to potvrdila, pozvao me je da pođem sa njim u bolnicu. Rekao mi je da mu se dogodila nesreća na pešačkom prelazu. Pošla sam sa njim a da mami nisam ni rekla, nisam želela da brine pre nego što saznam u kakvom su stanju – rekla je tada Suzana.

BONUS VIDEO: 



Izvor: Telegraf

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar