Osuđen LAŽNI Vučićev savetnik: Zvonko Cvetković dobio šest godina za PREVARU

Cvetković je u julu prošle godine pred vIšim sudom u Nišu bio osuđen na šest godina zatvora i novčanu kaznu od 100.000 dinara ali je Apelacioni sud ukinuo presudu i vratio je na ponovno razmatranje

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Privatna Arhiva

Zvonko Cvetković (65), u javnosti poznatiji kao “lažni Vučićev savetnik” osuđen je danas u Nišu na 6 godina zatvora i novčanu kaznu od 100.000 dinara.

Zamenica Višeg javnog tužilaštva zatražila u završnoj reči da bude kažnjen sa najmanje 6 godina zatvora i 100.000 dinara za prevaru i iznudu, dok je njegov branilac Svetozar Vujačić tvrdio da je deo koji se odnosi na prevaru “klasična srpska parnica” a da o iznudi nema ni govora jer nije bilo prinude i prisile.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Podsetimo, Cvetković je u julu prošle godine pred vIšim sudom u Nišu bio osuđen na šest godina zatvora i novčanu kaznu od 100.000 dinara ali je Apelacioni sud ukinuo presudu i vratio je na ponovno razmatranje.

Optužnica

Cvetković se optužnicom Višeg javnog tužilaštva tereti da se u 2015. godini N. R. iz Niša, poznanici V. M. iz Ćuprije sa kojom je bio u emotivnoj vezi, lažno predstavio kao savetnik premijera za bezbednost i visoki funkcioner BIA Miroslav Milenković i predočio joj da će biti uhapšena po optužnici od 400 strana jer se “zamerila političarima”. Navodno je pred njom nazvao tužioca za organizovani kriminal Miljka Radosavljevića kako bi se raspitao o njenom „slučaju“ i na papiru napisao 30.000 evra, što je predstavljalo sumu koju treba da plati kako bi izbegla hapšenje.

Tereti se da joj je tada zapretio da ako preko njega ne plati „autoritetima iz Beograda“ koji su „opasni igrači“ može ostati bez porodice te da će se „nešto podmetnuti u njen auto ili auto njenog sina“ i da „opasni igrači“ mogu da lako nameste šta god žele… U strahu za porodicu, N. R. mu je dala 6.500 evra a njen muž 2.090 evra i 400 švajcarskih franaka, ali se Cvetković, prema optužnici, ljutio što nisu doneli još novca ističući da mora „od Gašića iz Kruševca“ da uzme ostatak novca jer je toliko obećao da će odneti u Beograd. Za dva dana mu je dala još 6.010 evra pa joj je rekao da ostatak spremi za dve nedelje jer u međuvremenu „putuje u Brisel sa premijerom“. Tereti se da je zatražio da novac stavi u kutiju od viskija i preda V.M. koju je kasnije pokupio…

Osumnjičen da je pretio sudiji u Vladičinom Hanu

Cvetković je u aprilu saslušan u Osnovnom tužilaštvu u Vladičinom Hanu zbog sumnje da je pretio sudiji Prekršajnog suda u tom gradu Dragani Nikolić. On je osumnjičen da je počinio krivično delo ugrožavanje sigurnosti za koje je zaprećena kazna do pet godina zatvora, a na saslušanje je priveden u pratnji policije nakon što je uhapšen po poternici zbog neodazivanja pozivima tog tužilaštva.

Istraga u vom slučaju još traje. Cvetković se u avgustu 2018. godine našao u središtu velike afere kada je, po pisanju medija, priveden nakon prijave sudije Osnovnog suda u Vranju Marije Janićijević zbog proganjanja i „urušavanja ugleda i karijere“, nekoliko dana nakon što su u javnost procurele njene neprikladne fotografije. Ona je medijima ranije izjavila da je bila žrtva “najpre prevare, a zatim i proganjanja” a Cvetković sada tvrdi da je oslobođen sumnji vezano za taj slučaj. Cvetković je, inače, stari znanac policije i već je hapšen zbog prevara. Pre četiri godine sumnjičen da se lažno predstavljao kao inspektor BIA, uzimajući novac za zapošljavanje u Kliničkom centru, pomoć u privatizaciji, skraćenju zatvorske kazne, a navodno je radio i kao doktor…

Izvor: Blic

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar