Spremate se da je zaprosite? Ove stvari treba da znate prilikom kupovine prstena

Ove informacije vam mogu pomoći da kupite budućoj verenici baš onakav prsten kakav ona želi

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
čestitke za verdibu
Foto: Shutterstock

Našli ste ljubav svog života i rešeni ste da joj se zavetujete na zajedničku večnost. Birate momenat u kom će se to desiti, nestrpljivi ste i pod stresom.

Kupovina vereničkog prstena može da bude stresna koliko i sama veridba.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Izbor prstenja je iznenađujuće velik, oblici kamena su razni. Vi verovatno već znate nešto o ukusu vaše izabranice, pa možda imate neku viziju kakav bi joj se prsten svideo.

Ove informacije vam mogu pomoći da kupite budućoj verenici baš onakav prsten kakav ona želi. Ipak, znate i sami da je, kad su žene u pitanju, sve u detaljima, na koje muškarci i ne obraćaju preteranu pažnju.

čestitke za veridbu
Foto: Zero Creatives / ImageSource / Profimedia

Prva stvar, odredite koliki vam je budžet. Možda ste spremni da za svoju voljenu skinete i zvezde sa neba, ali nema potrebe da trošite basnoslovnu sumu novca na komad nakita. Bolje ga iskoristite za putovanje.

Zatim, odlučite i koje zlatare ćete obići, jer nema smisla ni da putujete na drugi kraj zemlje da biste našli prsten.

Kada kupujete prsten, budite što je više moguće određeni i specifični i da odredite sledeće karakteristike prstena:

Foto: Antonio Guillen Fernández / Panthermedia / Profimedia

Karat – kad je u pitanju zlato, karat je mera njegove čistoće, a kad je u pitanju dijamant, mera njegove težine. Što je veća karataža prstena, veći mu je i kvalitet, pa samim tim i cena.

Boja – Boja dijamanta se kreće od providne (bele) do žute. Potpuno beli dijamanti su retki i skuplji.

Čistoća – Ovo se prvenstveno odnosi na unutrašnjost dijamanta, to jest na pitanje da li dijamant u sebi ima mehuriće, tačkice i druge nesavršenosti nastale prilikom njegove obrade. Ovo se, retko vidi golim okom.

Brušenje – Kvalitet brušejna je veoma važan, jer ima veliki uticaj na sjaj dijamanta. Kada je dijamant idealno izbrušen, zraci svetla se odbijaju direktno u suprotnom smeru odakle su i došli

Oblik – Dijamanti mogu biti različitih oblika – ovalni, četvrtast, srcoliki… Najbolje rešenje je da pogledate drugo prstenje vaše izabranice i da na osnovu toga izaberete kakav bi joj se prsten najviše svideo.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs, yourtango.com

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar