Čistite i kupatilo i pločice, ali se na zavesi za kadu i dalje stvara BUĐ? Evo šta treba da URADITE

Postoji nekoliko načina da sprečite ovu neprijatnu pojavu

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Shutterstock

Redovno čišćenje kupatila je uvek preporučljivo.

Ali, verujemo da i, pored toga, imate probleme sa njegovim određenim delovima.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Recimo, sa zavesom za tuš.

Vrlo je moguće da se, i pored redovnog čišćenja pločice i kade, na njoj i dalje stvara buđ.

Michael Rubino, stručnjak za uklanjanje buđi je otkrio glavne razloge zbog kojih se to dešava.

Šta uzrokuje pojavu buđi na zavesama za tuširanje?
Buđ se obično stvara na zavesama za tuš u kupatilima koje imaju slab protok vazduha. Višak vlage koji se nalazi između zavese za tuš i tuša može se da ostane zarobljen, stvarajući idealno okruženje za rast buđi.

Uključite izduvni ventilator
Ako imate izduvni ventilator, njegovo pokretanje je najlakši način za protok vazduha u kupatilu. Međutim, važno je napomenuti da kada uključite izduvni ventilator, u kupatilu stvarate okruženje sa negativnim pritiskom koje usisava paru i vazduh. Da bi vaš izduvni ventilator ispravno radio, morate da zamenite taj vazduh istom brzinom kojom ga izvlačite. I zato je važno otvoriti vrata ili prozor svaki put kada ga pokrenete.

Foto: Shutterstock

Odvojite zavesu i podlogu
Nakon tuširanja ili kupanja, uvek je najbolje ostaviti zavesu za tuš van kade, a podlogu za tuš unutar kade, tako da budu odvojene jedna od druge. To je jednostavan korak koji se često zanemaruje. Ako ih držite odvojeno, dopuštate im da se oboje pravilno osuše.

Perite je redovno
Još jedan koristan savet jeste redovno pranje prostirke i zavese za tuširanje. Vremenom će se prašina nakupiti na oba, a kada se prašina nakupi, ona predstavlja svojevrsni magnet na koji se spora buđ spušta. Preporučuje se pranje zavese za tuširanje i podloge za kadu barem jednom nedeljno.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs, Večernji.hr

Komentari (1)

  1. Kupite zavesu od tzv. kišobran platna. Malo je skuplja od običnih kineskih, ali se i isplati. Jednom nedeljeno je stavite u mašinu, operete i odmah okačite da se suši na šipki. Ona čista, kupatilo mirisno, a vi se nimalo niste umorili.

    Odgovori

Ostavite komentar