Učenici dobili lošu ocenu, pa UBILI profesorku: Niko na njih nije posumnjao sve dok OVO nije otkriveno

Napravili su početničku grešku

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Facebook printscreen/nohemagraber

Šesnaestogodišnji učenici Ferfild škole u Ajovi, Vilard Noubl Čejden Miler i Džeremi Everet Gudejl uhapšeni su i optuženi za ubistvo svoje profesorke španskog jezika Nohime Grejber (66).

Telo nesrećne profesorke pronađeno je u parku blizu škole nekoliko sati pošto je Nohimina porodica obavestila policiju da je ona nestala.

Profesorka Grejber ubijena je tvrdim predmetom kojim su je spomenuti učenici udarili u glavu. Vilard i Džeremi verovali su da njihov plan i zločin niko neće povezati sa njima pošto su gledali da profesorku ubiju u večernjim satima kada se vraćala kući i u delu parka gde nije bilo kamera.

Ono što ih je odalo bile su društvene mreže.

Naime, policija se odmah bacila na istragu i samo nekoliko sati posle pronalaska Nohiminog tela, putem profila učenika na Instagramu i Fejsbuku otkrili su njihove namere.

Jedan od dvojice ubica hvalio se drugovima na Fejsbuku kako mu Nohima više neće zagorčavati život dajući mu loše ocene, te kako je vreme da joj presudi a zna navodno i kako će to da uradi.

Vilard Noubl Čejden Miler i Džeremi Everet Gudejl planirali su zločin još na društvenim mrežama, Foto: KCRG printscreen

Istražitelji su čitanjem poruka koje su učenici slali prijateljima na mrežama lako zaključili da su oni odgovorni za ubistvo profesorke španskog jezika.

– U njihovim prepiskama sa prijateljima pronašli smo sve. I motiv za ubistvo, i sam način kako će ubiti Grejberovu. Prilikom pretresa njihovih domova, pronašli smo odeću učenika na kojoj se nalazila krv od profesorke – rekao je jedan od policajaca iz Ferfilda.

Profesorkin sin Kristijan Grejber objavio je post na Fejsbuku posle majčine smrti, koji je mnoge iznenadio.

U njemu je napisao da oprašta tinejdžerima što su mu ubili majku, kao i da je ona bila “duša od čoveka” koja će sada biti “sa anđelima”.



Izvor: Newyorkpost

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar