Istorijska zbrka može da se desi Noletu i Medvedevu: Bio bi to nestvaran scenario za kraj teniske sezone!

Ovo zvuči nestvarno, ne možemo da kažemo da i jeste nestvarno, već malo verovatno. Doduše, verovatnoća postoji. Mala, ali je tu

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Jason Heidrich / Zuma Press / Profimedia

Dok Danil Medvedev i Novak Đoković ne odigraju svoje polufinalne duele u Parizu, moguć je nestvaran scenario na prvom mestu ATP liste. Dobro, moguć i nije baš, ali teoretski da postoji minimalna matematička mogućnost da se desi – postoji.

U jednoj od niza mogućnosti bi Đoković i Medvedev mogli da budu potpuno izjednačeni po broju bodova! Naime, ako se desi totalno neverovatna kombinacija, oba tenisera bi mogla na kraju sezone da imaju po 8.970 poena.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Da bi se to desilo Medvedevu je potrebno pravo čudo. Najpre da osvoji turnir u Parizu, a onda i da pobedi na svim mečevima do kraja sezone.

To znači da bi na Završnom mastersu u Torinu morao da slavi nad svima, da upiše sve tri pobede u grupi, a onda i u polufinalu i finalu. I ukoliko se to zaista i desi, a Novak ne bude igrao do kraja sezone (što je teško očekivati, pa se zato ovom scenariju daju gotovo nikakve šanse) onda bi dva tenisera završila izjednačeno

Međutim, ako dva tenisera imaju isti broj bodova, gleda se ko ih je više osvajao na turnirima sa većim značajem. Tu je Đoković neprikosnoven sa tri grend slema.

Bonus video:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar