Drama za infarkt i ludi preokret Partizana za veliku pobedu: Obradović je pravi streptomicin za Huventud!

Fantastična košarkaška predstava

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Starsport

Košarkaši Partizana ostvarili su pobedu u meču 3. kola Evrokupa68:67

Pred više od 6.700 gledalaca u hali “Aleksandar Nikolić”,  Huventud je dobro počeo, poveo je sa 6:0 i 11:2, Partizan je uspeo da preokrene posle poena Kuruca na 13:11, a četvrtinu je završio vodjstvom 19:17.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Crno-beli su drugu četvrtinu počeli “trojkom” Ledeja, ali su gosti ubrzo uzvratili serijom 6:0. Seriju je prekinuo Mur “trojkom” za 25:23. Ekipe su se posle toga smenjivale u vodjstvu, sve dok se nije probudio Pau Ribas koji je “trojkama” uspeo da “odlepi” Huventud, koji je posle koša Tomića poveo sa 33:27.

Španci su do kraja deonice uspeli da sačuvaju prednost, koja je na poluvremenu iznosila pet razlike.

Huventud je bio bolji u trećj četvrtini u kojoj je uvećavao prednost na osam poena košem Tomića (47:39), a zatim je posle “trojke” Pare ekipa otišla i na 11 – 54:43.

Partizan je početkom poslednje deonice prišao na šest poena zaostakta 53:59, atraktivnim “zakucavanjem” Smailagića. Crno-beli su u tim trenucima igrali dobro u odbrani, primakli su se na 57:59. Prve poene u toj deonici Huventud je postigao posle četiri i po minuta, kada je jedno slobodno bacanje pogodio Tomić.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Španski tim je posle toga postigao tri poena sa linije za slobodna bacanja i otišao na šest razlike. Poenima Ledeja i “trojkom” Smailagića Partizan je prišao na pola koša, 62:63. Posle toga oba bacanja ubacio je Para, a sa druge strane koš je postigao Panter.

Amerikanac je i u narednom napadu postigao koš i doneo Partizanu vodjstvo 66:65. Huventud je zatim iskoristio napad preko Ribasa i ponovo poveo, a uzvratio je Panter novom “dvojkom” za novo vodjstvo crno-belih 4,2 sekunde pre kraja.

Huventud nije iskoristio poslednji napad, nakon što je Panter uspeo da preseče dodavanje. Sudije su proveravale snimak situacije, utvrdili su da je Ribas poslednji igrao loptom i napad je dodeljen Partizanu.

Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Odmah je fauliran Aleksa Avramović, koji je promašio oba slobodna bacanja, ali više nije bilo vremena, pa su crno-beli ostvarili važnu pobedu i ostali neporaženi u sezoni u svim takmičenjima.

Partizan je predvodio Kevin Panter sa 18 poena, od kojih je postigao i važne poene u samoj završnici meča. Zek Ledej u pobedi je učestvovao sa 13 poena i šest skokova, Dalas Mur sa osam poena, a Rodions Kuruc i Alen Smailagić sa po sedam.

U ekipi Huventuda najefikasniji je bio Djoel Para sa 15 poena, Derek Vilis dodao je 11, a Ante Tomić 10 poena.

Partizan sada ima sve tri pobede u Grupi A, dok je Huventud pretrpeo prvi poraz. U sledećem kolu Partizan će 10. novembra igrati na gostujućem terenu protiv Andore, a Huventud će dočekati Turk Telekom.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar