Goran Džonić bio OPSEDNUT Veljom Nevoljom? Pričao da mu ne mogu ništa – jedna stvar je posebno ČUDNA

Džonić je jedan detalj iz medija kasnije iskoristio i za svoju odbranu

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: TANJUG / RADE PRELIC / mn / FACEBOOK

Goran Džonić (59), osumnjičeni za trostruko ubistvo rođaka Gorana (57), Gordane (56) i njihove ćerke Lidije Đokić (25), bio je opsednut zločinima kriminalne grupe Veljka Belivuka (36), zvanog Velja Nevolja, tvrde njegove komšije iz sela Moravac pokraj Aleksinca.

Kako meštani sela pričaju, Džonić je po hapšenju Belivuka, Marka Miljkovića i njihove ekipe pokazao veliko interesovanje za taj slučaj i konstantno je pratio novinske izveštaje usput ih komentarišući.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– Stalno je komentarisao ubistva koja su počinili. Pratio je svaki slučaj, iznosio svoje mišljenje. Tada mi to nije delovalo čudno jer su svi pričali o tome. Međutim, ono što mi je u jednom trenutku skrenulo pažnju je to da nije osuđivao Belivuka i njegove ljude, kao su što svi radili. Čak je pričao da Belivuku ne mogu ništa, što se srećom pokazalo kao neistinito. Sve to mi je bilo čudno za jednog čoveka poput Gorana, koji je čitavog života nosio uniformu – kaže jedan od Džonićevih komšija.

Prema njegovim rečima, svi u mestu su se zgražavali nad zločinima ovog klana, ali ne i Džonić, koji je pričao da za tako nešto treba imati hrabrost i mozga?!

– Nije se grozio, on je bio fasciniran tim zločinima. Činilo se da im se divi, pogotovo kada se povela priča o načinu na koji su se Belivuk i njegovi kriminalci rešavali tela.

Sada verujem da je tada i skovao plan da se spaljivanjem reši tela Đokića. Ne bi me iznenadilo i da je Đokiće rešio da ubije pod utiskom Belivukovih zločina, možda čak i da nadmaši Velju Nevolju i njegove koljače – priča izvor.

Da je Džonić pomno pratio medije i rukovodio se time, pokazuje i detalj iz njegovog slučaja. Kako su mediji već pisali, on je novinske izveštaje koristio da bi zbunio inspektore koji su radili na slučaju trostrukog ubistva.

– On se kao bivši pripadnik MUP-a nudio da pomogne policiji u istrazi, pa je sugerisao policajcima koji su danonoćno bili na terenu u Moravcu ko je potencijalni osumnjičeni. Svakodnevno se raspitivao da li ima novih saznanja o Đokićima, šta se događa sa tragovima. Što je najgore, neki policajci su mu, kao bivšem kolegi, u prijateljskim razgovorima govorili dokle su stigli sa istragom. Za to vreme pričao je i sa komšijama i njima govorio da ne veruje da je ubica iz sela – kažu meštani.

Džonić je jedan detalj iz medija kasnije iskoristio i za svoju odbranu, prenosi Alo.

– Novine su pisale da policija traga za crvenim automobilom. Tačno je da se proveravao crveni automobil koji su kamere snimile, ali je kasnije utvrđeno da nema veze sa zločinom. Međutim, Džoniću je napis u medijima bio dovoljan da iskonstruiše svoju odbranu. Umešao je crveni auto, povezao ga sa mestom zločina a zatim je složio priču kako je bio ucenjen od lokalnih kriminalaca. Iako je u priču umešao braću poznatu kao Jojke, pa i svoje sinove, dosadašnja istraga ukazuje da je samo on učestvovao u zločinu – kaže izvor blizak istrazi.

BONUS VIDEO:



Izvor: Alo

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar