Otac mu je bio BEG, majka GROFICA: Ovo je pravo PREZIME Irfana Mensura, a evo zašto ga je promenio

Ove neobične detalje iz života slavnog glumca malo ko je znao

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: E-Stock/Mirko Rodić

Glumac Irfan Mensur poznat je po brojnim pozorišnim, filmskim i televizijskim ulogama, ali pojedini detalji iz njegove privatnosti, a posebno oni vezani za njegovo poreklo i porodicu, malo su poznati javnosti.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Naime, rođen je 1952. godine u Sarajevu kao Irfan Kurić. Njegov otac Mensur Kurić je rodom iz Niša, a potiče od begovske porodice iz Donjeg Vakufa. Njegova majka Nada Wasche je potomak grofovske prodice Alaupović. S majčine strane ima češke, mađarske i hrvatske korene. Nako što se posle treće godine gimnazije iz Sarajeva preselio u Niš, nastavio je školovanje i počeo je da živi sa svojim ocem i njegovom drugom suprugom Miroslavom Mimom Vuković.

Budući da je Mima bila glumica, upravo preko nje i njenih prijatelja Irfan se zainteresovao za glumu te odlučio da upiše Akademiju. Kada je maturirao preselio se u Beograd i upisao glumu na Akademiji za pozorište, film, radio i televiziju. Tada je promenio prezime Kurić u Mensur, po očevom imenu.

U jednom intervjuu je izjavio da je to učinio kako bi iza sebe ostavio nešto, kako bi stvorio jednu novu malu porodičnu lozu, te dodao da su roditelji znali za njegovu nameru i da se nisu protivili tome.

Irfan iza sebe ima dva braka. Iz prvog, sa bivšom manekenkom Ljiljanom Perović, ima sina Filipa, dok sa glumicom Srnom Lango ima sina Pavla. Međutim, nikada nije krio da je i Srninog sina iz prvog braka, Aleksu, takođe smatrao svojim detetom.

 

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs, www.biografija.org

Komentari (9)

  1. njegov otac mensur kurić je sarajlija a u nišu doseljen posle razvoda sa prvom suprugom zubni tehničar po struci a radio je u zdravstvenom dispanzeru niš a po penzionisanju vratio se u sarajevo

    Odgovori
  2. Jos nisam upoznao muslimana iz bosne a da nije rekao da je iz begovske familije. Sve potomci begova, niko nije obicna raja ili poturica. Ajd vazi...

    Odgovori

Ostavite komentar