Greška koju svi pravimo u kuhinji: Zašto nikada ne treba da stavljate hranu u aluminijumsku foliju?

Pravilno odlaganje hrane je veoma važno za vaše zdravlje

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: heshphoto / ImageSource / Profimedia

Kada nam ostane nešto od ručka, a želitmo da ostavimo to za kasnije, obično potražimo komad aluminijumske folije u kući.
Tako prekrivenu hranu ostavljamo na sobnoj temperaturi.

Ovo uglavnom radimo da bismo sprečili muve da se skupljaju na hranu, ili da bismo zadržali njenu toplotu.

Međutim, ovo je veoma loše i štetno rešenje.

Kada tek skuvanu, ili podgrejanu hranu prekrijemo aluminijumskom folijom, koju uglavnom i kupujemo u tu svrhu, omogućavamo bakterijama u hrani da se razvijaju brže.

Foto: fotodezign 13 / Alamy / Alamy / Profimedia

Bakterijama pogoduju više temperature pod kojima lakše opstaju, i tada se brže razmnožavaju, što dovodi do bržeg kvarenja hrane.

Umesto toga, najbolje bi bilo staviti hranu u posudu odgovarajuće veličine, obavezno sa poklopcem.

Hranu bi trebalo odmah odložiti u frižider, a ne ostavljati na sobnoj temperaturi, jer i ona sasvim pogoduje bakterijama.

Samo tako ćemo biti sto posto sigurni da se  hrana neće pokvariti.

BONUS VIDEO:

Izvor: Objektiv.rs, Novosti Magazin, healthline.com

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar