Kada nam ostane nešto od ručka, a želitmo da ostavimo to za kasnije, obično potražimo komad aluminijumske folije u kući.
Tako prekrivenu hranu ostavljamo na sobnoj temperaturi.
Ovo uglavnom radimo da bismo sprečili muve da se skupljaju na hranu, ili da bismo zadržali njenu toplotu.
Međutim, ovo je veoma loše i štetno rešenje.
Kada tek skuvanu, ili podgrejanu hranu prekrijemo aluminijumskom folijom, koju uglavnom i kupujemo u tu svrhu, omogućavamo bakterijama u hrani da se razvijaju brže.

Bakterijama pogoduju više temperature pod kojima lakše opstaju, i tada se brže razmnožavaju, što dovodi do bržeg kvarenja hrane.
Umesto toga, najbolje bi bilo staviti hranu u posudu odgovarajuće veličine, obavezno sa poklopcem.
Hranu bi trebalo odmah odložiti u frižider, a ne ostavljati na sobnoj temperaturi, jer i ona sasvim pogoduje bakterijama.
Samo tako ćemo biti sto posto sigurni da se hrana neće pokvariti.
BONUS VIDEO:
Komentari (0)