Stanojević otkrio: Tri ključna igrača su pod velikim znakom pitanja za Metalac (VIDEO)

Partizan je prvi i koga jure. a u Humskoj bi želeli da situacija ostane takva do kraja šampionata,

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Peđa Milosavljević/STARSPORT

Trener Partizana Aleksandar Stanojević pričao je s novinarima pred meč koji se igra u četvrtak od 17 časova sa Metalcem.

Sve osim pobede crno-belih na stadionu u Humskoj bilo bi ravno senzaciji, ali u Partizanu, iako prihvataju ulogu favorita, oprezno prilaze i ovom duelu.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Partizan je taj koji je prvi i koga jure i u Humskoj žele da situacija ostane takva do kraja šampionata

– Stalno se ponavljamo. Imamo bitnu utakmicu, igramo sa Metalcem, što je za nas izuzetno zahtevan meč. Izgubili smo poslednji duel kod njih i ulazimo sa velikim oprezom i maksimalno koncentrisani. Mlada su i poletna ekipa koja želi kroz igru da vas pobedi. Njihov način igre otvara i nama neke prostore. Svaki detalj je bitan, želimo da navijači dođu i pomognu nam jer nije lako pobeđivati u kontinuitetu – kaže trener Partizana, Aleksandar Stanojević.

Metalac ima tri vezana poraza, u lošoj je fazi, očekujete li da protiv Partizana zato zapne iz petnih žila?

– Prirodno je da svaka ekipa tako igra protiv Partizana i Zvezde i tako treba da bude. Imali su određenih utakmica gde je moglo da ode na ovu ili onu stranu, ali je krenulo u drugom smeru. Znamo na koji su način igrali sa nama i u Milanovcu i ovde. Zbog sebe će igrati dobro, a motivacija je kada igraju protiv Partizana, to svakako.

Metalac će, najavljuju iz tabora, igrati visoko i agresivno?

– Oni su tako izašli i prošli put, tako su igrali i protiv Zvezde, izlaze visoko, od tog stila ne odustaju. Imaju neke prednosti, ali taj njihov način ima dosta situacija koje nama otvaraju neke mogućnosti. Dobro je što ima takvih utakmica. Videćemo, bitno je da meč bude u sportskom duhu, tako se i spremamo.

Kadrovska situacija u vašoj ekipi?

– Ima rovitih igrača. Grupa koja je igrala za vikend imala je oporavak, pa slobodan dan. Znaćemo posle treninga ko je u kakvom stanju. Nismo sigurni oko Markovića, Rikarda i Holendera, ali videćemo, sačekaćemo.

Od Metalca do Metalca, Partizan neće da izlazi iz Beograda?

– Znači nam i zbog putovanja i zbog terena. teško je igrati na nekim terenima koji nisu adekvatno pripremljeni, odgovara nam da igramo na našem stadionu usled lošeg vremena u ovom periodu. Imamo normalan ritam, srećan sam što smo u tom ritmu. Igramo Evropu, borimo se, uvek smo u trci.

S obzirom na rotacije koje stalno vršite, koga možemo da očekujemo u startnoj postavi?

– Ako Marković i Holender nisu zdravi, onda imamo smanjenu rotaciju. Imamo neku ideju, ali još nismo odlučili. Videćemo ko će da počne, a ko da završi utakmicu.

Kakva je situacija sa Jovićem?

– Napreduje, trenirao je pojačanim intenzitetom i na njemu je da se nametne. Ovde svaki igrač mora da se dokazjuje na svakom treningu i utakmici. Nema ranijih radova i kredita. Uvek je poneki igrač zaslužan za neku utakmicu, ali svako mora i da se dokazuje. U odnosu na to kako bude radio, tako će igrati.

Imali ste posle poslednje utakmice zamerki i na kvalitet domaćeg terena?

– Rekao sam to jer je bio veliki broj utakmica u kratkom periodu, ali ipak je naš teren izuzetan u odnosu na neke druge. Jeste bio težak za igru jer je bio mekan, ali smo zadovoljni uslovima koje imamo na našem stadionu.

Ko će braniti protiv Metalca?

– Ne volim da otkrivam tim, ali dobro, Popović će braniti. Rotiraćemo, ali Popović je taj koji ima prednost, s tim da i Stevanović brani sjajno.

Pantić, kome je inače i rođendan u Topoli je bio inicijator jednog gola, kako vidite njegov povratak u tim?

– Hvata zalet, u dobrom je momentu, trenira dobro, žao mi je što je imao period kada je ispao iz ritma. Dosta se kreće, dobro radi, zadovoljan sam, na pravom je putu.

Da li su u kombinaciji Štulić, Baždar i Milovanović?

– Sigurno će biti, ali je malo osetljivo oko njih, imaćemo sastanak sa ljudima iz škole da vidimo u kom to pravcu ide. Reagovaćemo na najbolji način. I oni se dokazuju, svako mora, neko od njih će dobiti šansu.

Metalac jeste u lošoj seriji, ali je protiv Zvezde bio dugo u igri?

– Neki igrači nisu igrali protiv Spartaka, kao ni pred Zvezdu. Metalac ima taj neki svoj plan, pokazali su se protiv Zvezde, protiv nas će isto pokušati, mlad su tim, direktni su i ofanzivni. Za nas je ovo zahtevna utakmica, a morate svaku da pobedite, jer je nerešeno neuspeh za Partizan. U Partizanu ne smeš da odigraš nerešeno – zaključio je trener crno-belih Aleksandar Stanojević.

Bonus video:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar