DVA puta sme da izađe iz ćelije, a kad se unervozi uvek radi ISTO: Evo kako Belivuk provodi dane pritvora

Vođa zloglasnog koljačkog klana ćeliju obično napušta samo dva sata tokom dana

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: TANJUG / RADE PRELIC / mn, Shutterstock

Veljko Belivuk (36), zvani Velja Nevolja, optužen za svirepe zločine, nezapamćene na ovim prostorima, zatvorske dane mahom provodi u ćeliji koju deli sa još jednim cimerom.

Kako saznaje Objektiv, ovaj zloglasni kriminalac, koji na duši ima najmanje šest ubistava u Srbiji (surove likvidacije Aleksandra Gligorijevića, Nikole Mitića, Lazara Vukićevića, Milana Ljepoje i Zdravka Radojevića), ali i likvidacije po Crnoj Gori (Damir Hodžić i njegov zet Adis Spahić), nema nikakvih privilegija u zatvoru i mora da se ponaša po strogim pravilima koja važe u pritvorskoj jedinici Specijalnog suda u Beograda. Vođa zloglasnog koljačkog klana ćeliju obično napušta samo dva sata tokom dana, naravno, ukoliko ne ide na saslušanja ili na sastanke sa advokatom.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

DVA PAKETA MESEČNO I DVE POSETE

Dok je Belivuk u šetnji, u koju ide zajedno sa cimerom iz sobe, obezbeđenje je na maksimalnom oprezu i pojačano u odnosu na momente kada su u šetnji ostali zatvorenici. Velja Nevolja ni tokom šetnja nema kontakt sa drugim zatvorenicima.

‒ Belivuk je pod najstrožim merama u pritvoru, a takav tretman imaju i ostali pripadnici njegovog klana. Dok čeka početak suđenja, a posebno kada se unervozi, “bilduje” u zatvorskoj sobi. Dva puta mesečno može da dobije paket od porodice, a dva puta tokom meseca članovi porodice imaju pravo i da mu dođe u posetu. Sa druge strane, advokat može da ga posećuje kada god hoće – otkriva izvor Objektiva.

ŠTA MU JE ZABRANJENO

Pravo na dvočasovnu šetnju imaju i ostali članovi surovog Belivukovog klana, koji su smešteni u pritvoru Specijalnog suda za organizovani kriminal.

‒ Belivuk ne viđa svog najbližeg saradnika Marka Miljkovića pošto su optuženi za ista krivična dela. Nijedan član Belivukovog grupe ne sme da se sretne sa “kolegama”. Baš kao i Velja, i Mare Mesar dane u ćeliji najčešće provodi tako što diže tegove – navodi naš sagovornik. Inače, pritvorsku jedinicu, koja je rezervisana samo za najčuvenija imena kriminalnog miljea i najopasnije kriminalce, obezbeđuje i Žandarmerija.

KALINIĆ POKUŠAO BEKSTVO

Istim dvorištem kojim sada šeta Belivuk pre devet godina šetao je i pripadnik “zemunskog klana” Sretko Kalinić (47). Čovek poznat pod nadimcima Zver i Beli, osuđen za ubistvo premijera Srbije Zorana Đinđića i druge zločine, među kojima i za ubistvo hrvatskog novinara Ive Pukanića, ostao je upamćen po pokušaju bekstva iz ove pritvorske jedinice. On je u februaru 2012. zajedno sa Željkom Milovanovićem pokušao bekstvo tako što su izašli iz svojih ćelija odvalivši vrata, savladavši pripadnike službe obezbeđenja i iskočivši kroz prozor u dvorište zatvora. Međutim, brzom intervencijom Žandarmerije, koja obezbeđuje pritvor u Ustaničkoj ulici, vraćeni su u ćeliju. Kada smo već kod pripadnika “zemunskog klana”, važno je napomenuti da su Milorad Ulemek Legija (53) i Zvezdan Jovanović Zveki (56) tokom pritvorskih dana bili godinama u Centralnom zatvoru u Bačvanskoj ulici, u strogo čuvanom delu. Tada su imali takođe dva sata šetnje, kao i ostali optuženi pripadnici “crvenih beretki” i članovi “zemunskog klana”.

PIŠE: DANICA ĆURUVIJA

OVU I OSTALE PRIČE PROČITAJTE U DANAŠNJEM ŠTAMPANOM IZDANJU OBJEKTIVA.

Foto: Objektiv.rs


Izvor:

Komentari (3)

  1. Kakav Monstrum od čoveka dva sata je Puno Da ga puštate svakog dana. Kad se iživljavao nad Ljudima mladim momcima Nije im dao ni čašu vode da popiju a kamoli da udahnu čist vazduh. Sve te monstrume u tamnicu to samo Zaslužuju kakva poseta dva puta mesečno ni ostalo . Ej Narode oni nisu žakili nikog I kod njih niko nije umro lako nego u Teškim mukama .

    Odgovori
  2. Tu mu je i mesto, treba da mu stave onu metalnu kuglu na desnoj nozi, kao na red bull-ovoj reklami . Šta je uradio koliko je porodica zavio u crno. Blaga je to kazna , bilo koliko mu bude bilo izrečena vremenska kazna.

    Odgovori

Ostavite komentar