Razlika između državnika i malih, sujetnih političara!

U Crnoj Gori su odmah potrčali da sopstvene građane cinkare i zbog skandiranja "Dritane pederu"

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC, EPA-EFE/BORIS PEJOVIC

Disciplinska komisija Svetske fudbalske federacije (FIFA) kaznila je Fudbalski savez Crne zbog nesportskog ponašanja navijača na utakmici za Svetsko prvenstvo sa selekcijom Letonije. Sporan meč je obeležilo pogrdno skandiranje navijača, koji su upućivali povike potpredsedniku vlade Crne Gore, Dritanu Abazoviću.

Ova situacija je najbolje opisala stanje i razliku slobode govora i delanja u Srbiji i nama susednoj Crnoj Gori. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je često meta navijačkih hordi, koje su vođene opozicionim strujama i ideologijama, nikada, ali nikada nije insistirao niti se žalio zbog skandiranja na tribinama, a u Crnoj Gori su odmah potrčali da sopstvene građane cinkare i zbog skandiranja “Dritane pederu”.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Zbog pomenutih prilika u Crnoj Gori, na meču u Letoniji kažnjen je ceo stadion i sledeću utakmicu igraju pred praznim tribinama

Da je razlika u slobodama dve države velika, kao i kolika je razlika snaga između Abazovića i Vučića, potvrđuje i to što se Vučić mnogo puta šalio na svoj račun i poručivao “samo neka skandiraju, to je njihovo pravo”, a Abazoviću je očigledno zasmetalo odmah.

Na ovu vest nisu ostali imuni ni građani Crne Gore koji su aktivni na društvenim mrežama, u moru mnogobrojnih komentara istakao se jedan sa Tvitera koji najbolje govori o svemu. Naime, jedna tviterašica je poručila da “čak ni Vučić nikada nije prijavio skandiranje protiv sebe FIFI ili UEFI”.

– Čak ni Vučić, sa svim mehanizmima koje ima u ruci, nikada nije prijavio FIFA i UEFA skandiranje “Vučiću, pederu”, a Dritan jeste – istakla je ona, dok je još jedna osoba na njen komentar napisala “baš sam htela da napišem”.

Foto: Printscreen

Da, sve ovo jeste potvrda i razlika između državnika i malih, sujetnih političara.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (1)

  1. Zdrvko Zubak tužio Hrvatsku za 1 milijardu kuna (140 mil. E.) zbog nestalog S-300 kojeg je on doneo Braniteljima 95g i država mu odbila tužbu...svi srpski mediji ćute?

    Odgovori

Ostavite komentar