ŠOK otkriće: Borislav Novaković se devet godina NIJE pojavio na poslu, “zaradio” 8,5 miliona dinara

Novakoviću je suđeno zbog afere "Bulevar" u Novom Sadu

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/Youtube

Borislav Novaković, predsednik Gradskog odbora Narodne stranke Vuka Jeremića u Novom Sadu koji je zaposlen u gradskoj upravi za građevinsko zemljište i investicije u tom gradu, punih devet godina ne dolazi na posao, a uredno prima platu od čak 78.500 dinara mesečno. On je tako za taj period “zaradio” oko 8,5 miliona dinara iz gradske kase ni za šta.

Naime, Novaković se na svom radnom mestu nije pojavio još od 2012. godine.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije poseduje elektronsku evidenciju prisustva na radu svih zaposlenih, koja se svakodnevno prati i proverava u okviru Odseka za kadrovske i administrativne poslove. Zaposlenom Borislavu Novakoviću je u elektronskoj bazi podataka evidentirano redovno prisustvo na radu. Međutim, u periodu od 2012. godine do danas on fizički nije bio prisutan na radnom mestu – naveli su u odgovorima na pitanja u toj gradskoj upravi.

Poručili su i da će zbog toga ova uprava sprovesti internu kontrolu radi utvrđivanja svih relevantnih činjenica vezanih za elektronsku evidenciju njegovog prisustva na radu. Kako su naveli, upravo na osnovu elektronske evidencije se i sačinjava lista prisutnosti koju ova uprava dostavlja gradskoj upravi za finansije, radi obračuna zarade.

– Obračun zarade zaposlenih u gradskoj upravi Grada Novog Sada vrši gradska uprava za finansije. Prema podacima pribavljenim od navedene uprave, visina zarade zaposlenog Borislava Novakovića iznosi 78.431,89 dinara – zaključili su.

Isplivali KOMPROMITUJUĆI SNIMCI: Evo šta je radio Borislav Novaković bivši gradonačelnik Novog Sada

Predsednik Koalicije za nadzor javnih finansija Dragan Dobrašinović kaže da po zakonu radnik koji izostaje s posla u periodu od pet vezanih radnih dana, za koje nema validno opravdanje, automatski dobija otkaz.

– Ako zaposleni nema opravdanje za nepojavljivanje na poslu više od pet dana, on automatski ostaje bez posla. A kako je moguće da neko za pet dana nepojavljivanja dobije otkaz, a neko za devet godina ne, to mi zaista nije jasno. Očito je neki dogovor u pitanju, neko ima korist od toga, ali je gradska uprava ta koja mora da objasni šta je posredi i kako je ovo moguće. On sam sebe s posla isterati sigurno neće – rekao je Dobrašinović.

Pojavio se snimak: Pogledajte kako pijani sin Jeremićevog funkcionera razbija prostorije SNS! (VIDEO)

Inače, Novakoviću, tadašnjem direktoru Zavoda za izgradnju grada, suđeno je zbog afere “Bulevar” u Novom Sadu, ali je nedavno Apelacioni sud u Beogradu doneo oslobađajuću presudu na osnovu pravnog načela “ne dva puta za isto”, jer je presudom Prekršajnog apelacionog suda okončan prekršajni postupak povodom istog događaja, koji je i predmet optužnice Tužilaštva za organizovani kriminal.

Takođe, Novaković je 2018. bio vinovnik incidenta s policijom, kada se protivio opštinskoj odluci da se ukloni bašta kafića za koju zakup nije plaćen više od 11 meseci, a čiji je neformalni suvlasnik bio član Narodne stranke.

BONUS VIDEO: 

Izvor: Kurir

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar