Alimpijević isključen zbog De Koloa, pa iz tunela vodio Bursu do senzacije nad Fenerom!

Odlični procenti za tri poena vodili do pobede tim srpskog stručnjaka

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT)

Košarkaši Burse pobedili su ekipu Fenerbahčea rezultatom 84:73 u okviru petog kola turskog šampionata.

Ovo je bio duel srpskih stručnjaka, Dejana Alimpijevića sa jedne strane i Aleksandra Đorđevića sa druge strane u kojoj je bivši trener Crvene zvezde odneo pobedu.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Bursa je držala kontrolu tokom celog meča, Fener se u jednom trenutku vratio serijom 10:0 u meč, ali su se brzo trgli domaći igrači i uz odličan šut za tri poena savladali su favorizovanog rivala.

Najveće muke Đorđevićevoj ekipi zadavali su bivši bek Asvela Olerik Frimen, koji je meč zavrpšio sa 21 poenom i Endru Endrus, koji je odigrao gotovo perfektan meč. Brojao je do 20, ali bez promašaja iz igre (3/3 za dva i tri i 5/6 sa linije penala). Uhvatio je i tri skoka, sve skupa za indeks 24. Bivši plejmejker Mornara i Monaka Derik Nidam je dirigovao napadima domaće ekipe, pa je susret okončao sa osam poena.

Kod Fenerbahčea nova dobra rola Nanda De Koloa – 18 poena i šest asistencija, ali nije imao pravu podršku. Devin Buker je ubacio 12 poena (2sk), koliko i večeras vrlo dobri Šehmus Hazer (4as, 3sk). Dvocifren je bio i Akile Polonara sa 11 poena, dok je Marko Gudurić za gotovo 27 minuta na parketu postigao pet – 1/5 za tri poena i četiri asistencije.

Susret je obeležio i detalj s kraja prve četvrtine, kada je trener Burse Alimpijević zaradio isključenje. On i generalni menadžer Burse Nedim Judžel su morali da napuste parket zbog prigovora, posle jednog faula koji su arbitri svirali nad Nandom De Koloom.

Bonus video:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar