Bio je DRZAK i davao NEBULOZNE odgovore: Džonić unapred smislio alibije, ali su ga OVE stvari odale

On dodaje da je Džonić iznenadio inspektore kada je u sve pokušao da uplete i rođene sinove

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Vladimir Sporcic, Facebook

Goran Džonić se u danima nakon nestanka, ali i pronalaska spaljenih tela Đokića, ponašao izuzetno drsko, ali i samouvereno, a za svaki dan od 26. septembra pa sve do pronalaska tela 2. oktobra imao je spreman alibi!

Kako otkriva izvor iz istrage, policija je posle otkrića da su Goran, Gordana i Lidija surovo likvidirani, pa spaljeni, među prvima saslušala Gorana Džonića.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– Policija je danonoćnim radom uspela da složi mozaik. Odgovorima na pitanje ko je najbolje poznavao Đokiće, ko im je bio navodno odan, ali i ko je znao njihovo kretanje, sa koliko novca raspolažu i istovremeno ko je halapljiv do te mere da je za novac spreman sve da učini. Upravo se Goran, brat od tetke ubijenog vlasnika menjačnice i maltene prvi komšija njegove majke, uklapao u ovaj profil ličnosti – objašnjava izvor i nastavlja:

– Kada su inspektori počeli da ga “opipavaju”, Džonić je bio veoma drzak. Nije se predavao ni kada su kod njega nađene neke stvari koje mogu da budu dokaz u slučaju ubistva. Tvrdio je da je bio čovek od poverenja Đokića i da je, kao takav, mogao sve to da ima.

Izvor otkriva da je Džonić unapred osmislio i svoje alibije. Tako je inspektorima rekao da je u noći ubistva bio na pecanju na Moravi, budući da je strastveni pecaroš. I za naredne dane je imao spreman alibi, ali je bio prilično neubedljiv.

– On je očigledno bio spreman i za saslušanja, jer kad je planirao zločin, planirao je i šta će raditi i govoriti posle. Zločin je planirao šest meseci, sve je detaljno pripremio. Međutim, njegovi odgovori na saslušanjima delovali su nebulozno, često je menjao iskaze, tako da je tim svojim ponašanjem samo produbljivao sumnju inspektora – kaže izvor upoznat sa istragom.

On dodaje da je Džonić iznenadio inspektore kada je u sve pokušao da uplete i rođene sinove.

– Policija je pronašla i njegove DNK tragove na mestu zločina. Kada su mu predočeni, on je rekao da oni mogu da se odnose i na njegove sinove. Takođe, na pitanje inspektora: “Da li je kopao u sinovljevom dvorištu?”, on je odgovorio: “Možda sam kopao, a možda i nisam. Možda je kopao moj sin” – prepričava sagovornik kako se osumnjičeni ponašao tokom istrage.

Kako su se dokazi gomilali, Džoniću se sužavao krug za manevar, pa je pokušao da svoju ulogu u zločinu pokaže što minornijom, govorio je da sumnja ko bi mogao da bude umešan u monstruozni zločin, a on je možda nesvesno informacijama otipovao Đokiće.

– Usput je pokušavao da bude konfuzan i menjao je priču. Prekjuče mu je policija stavila lisice jer su brojni dokazi doveli do toga da je učestvovao u ubistvu Đokića. Zasad se ne isključuje ni mogućnost da je imao i pomagače, tako da se istraga nastavlja – objašnjava izvor.

BONUS VIDEO:



Izvor: Kurir

Komentari (1)

Ostavite komentar