Zvezda u Danskoj nastavila nestvaran niz: Crveno-belima već deset utakmica niko ne može ništa!

Ovim poduhvatom se ne mogu pohvaliti ni mnogi velikani

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Nikola Mitic/STARSPORT

Crvena zvezda beleži sjajne uspehe u Ligi Evrope, a u poslednje dve sezone crveno-beli ne znaju za poraz u drugom po jačini takmičenju u Evropi na čak deset prethodnih mečeva, uz gol razliku 16:7.

Šampion Srbije drugu sezonu za redom igra grupnu fazu Lige Evrope, i trenutno zauzima prvu poziciju u grupi F sa sedam osvojenih bodova iz odigrane tri utakmice.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Izabranici Dejana Stankovića ne znaju za poraz u grupnoj fazi Lige Evrope čak deset prethodnih mečeva u ovom takmičenju.

Tim skorom crveno-beli su ostvarili najbolji učinak svog tima u 21. veku uz ostvarenu gol razliku od šesnaest postignutih i sedam primljenih golova.

Da crveno-beli igraju sve bolje iz sezone u sezonu, govori i činjenica da je Zvezda poslednji poraz u Ligi Evrope doživela pre godinu dana, kada je u Nemačkoj poražen aod Hofenhajma rezultatom 2:0.

Nakon te utakmice, usledio je fantastičan period kada je šampion Srbije vezao tri uzastopne pobede u grupnoj fazi. Prvi na redu, bio je Slovan Liberec, koji je gostovao na “Marakani” u okviru drugog kola grupne faze.

Zvezda je u tom meču demonstrirala sjajnu igru i slavila sa 5:1. Tada su se u listu strelaca upisali El Fardu Ben koji je pogađao dva puta, Dijego Falćineli, Aleksandar Katai i Milan Gajić.

Samo sedam dana kasnije u Beogradu je gostovao belgijski Gent. Igrači Crvene zvezde su ponovo još jednom odličnom partijom na stadionu “Rajko Mitić” odneli pobedu sa 2:1, a pogađali su tada Gelor Kanga i Aleksandar Katai fenomenalnim golovima.

Nisu crveno-beli imali mnogo vremena za odmor, jer su samo sedam dana nakon druge uzastopne pobede putovali na gostovanje upravo Gentu. Ponovo su izabranici Dejana Stankovića potvrdili dobru formu i ovog puta slavili bez primljenog gola. Njegoš Petrović je “bombom iz daljine” doveo Zvezdu u vođstvo već u drugom minutu utakmice, da bi tačku na pobedu Zvezde stavio Nemanja Milunović, koji je odličnim udarcem glavom pogodio za 2:0.

Posle tri uzastopne pobede u grupnoj fazi, usledila su četiri vezana remija. Prvi remi, Zvezda je odigrala 3. decembra, kada je na “Marakani” gostovao Hofenhajm, a taj meč završen je bez golova.

Identičnim rezultatom završen je i meč poslednjeg kola grupne faze u prošloj sezoni, a Zvezda je tada bila gost ekipi Slovana iz Libereca. Obezbedili su izabranici Dejana Stankovića prolaz u nokaut fazu, a na žrebu je crveno-belima dodeljen italijanski Milan.

Na utakmici u Beogradu 18. februara ove godine rezultat je glasio 2:2, a mrežu Milana pogađali su Gelor Kanga sa bele tačke i Milana Pavkov.

U revanš meču odigranom sedam dana kasnije u Italiji, Zvezda je ponovo remizirala, a ovog puta je bilo 1:1. Pravilo gola u gostima koje više nije na snazi odvelo je italijanskog predstavnika u narednu fazu takmičenja, iako je Zvezda potpuno parirala protivniku i u nekoliko navrata mogla da stigne do pobede i prolaza dalje.

I ove sezone je Crvena zvezda pod komandom Dejana Stankovića uspela da obezbedi grupnu fazu Lige Evrope, i trenutno zauzima prvu poziciju u grupi F, kao jedini neporaženi tim u grupi.

U prvom kolu ovosezonske grupne faze, Zvezda je na Marakani odigrala odličan taktički meč i savladala portugalsku Bragu sa 2:1, a golovima Milana Rodića i Aleksandra Kataija.

U narednom kolu, usledilo je gostovanje Ludogorecu u Bugarskoj. Slavili su crveno-beli i u tom meču fanstastičnim pogotkom Gelora Kange sa 1:0.

Treće kolo je donelo Zvezdi daleko putovanje u Dansku, ovog puta u goste Midtjilandu. Poveli su gosti posle sjajne akcije koju je golom krunisao Mirko Ivanić, ali je meč na kraju završen rezulatom 1:1.

Taj remi je kompletirao niz Crvene zvezde od 10 mečeva bez poraza u grupnoj fazi Lige Evrope, a pitanje je da li će on uskoro biti prekinut.

“Umalo da završim u Crvenoj zvezdi”: Đani Ćurčić šokirao izjavom, pa otkrio ko se sada kaje zbog toga!



Izvor: Objektiv.rs, FK Crvena zvezda

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar