Učinite fotografije još lepšim! Isprobajte OVAJ jednostavan WhatsApp trik

Sistem kompresuje multimedijalni sadržaj kako bi ga lakše transferovao i uštedeo prostor

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Pixabay / HeikoAL

WhatsApp je jedna od najpopularnijih platformi u svetu, koju ljudi koriste da bi ostali u kontaktu s porodicom i prijateljima. Aplikacija ima brojne mogućnosti, a jedna je slanje fotografija i video-zapisa.

Međutim, sistem kompresuje multimedijalni sadržaj kako bi ga lakše transferovao i uštedeo prostor.

To znači da možete načiniti snimak u 4K rezoluciji na iPhone 13, koji će biti slabijeg kvaliteta dok stigne do primaoca.

Testiranje u toku

Srećom, postoji vrlo jednostavan trik za Android i iOS uređaje koji omogućava da sadržaj stigne u full rezoluciji/kvalitetu, kao i originalna verzija.

Pre nego što objasnimo proceduru, podsećamo da WhatsApp trenutno testira opciju za biranje kvaliteta slanja fotografija i video-snimaka, ali ona neće još stići do korisnika.

iOS telefoni

Ako imate iPhone pronađite sadržaj za slanje, recimo fotografiju, potom odaberite opcije Share i Save To Files.

Sada aktivirajte WhatsApp i odaberite opciju Send document (umesto Send image), kako bi “prevarili” sistem da šaljete dokument.

Fotografija će stići u punom kvalitetu, bez obzira što je upućena u drugom formatu.

Android telefoni

Ukoliko posedujete Android sve što treba da uradite jeste da kliknete na “spajalicu” i odaberete Document. Pronađite željenu fotografiju i pošaljite. Toliko je jednostavno!

Postoji i mogućnost da preimenujete fotografiju u PDF i tako pošaljete, posle čega primalac treba da je vrati u originalan format.

Pronađite Files među aplikacijama, izaberite željenu sliku, kliknite na Rename (tri tačke u gornjem uglu) i sačuvajte je kao PDF.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs


BONUS VIDEO:

Izvor: Objektiv.rs/S.K.

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar