Siromaštvo, problemi s alkoholom, preka NARAV: Detalji iz života Aleka Boldvina koje je malo ko ZNAO

Proslavljeni glumac danas je glavna tema svetskih medija, a detalji iz njegovog privatnog života malo su poznati javnosti

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen

Svet su danas potresle vesti o tragediji koja se dogodila na snimanju filma “Rđa” u Novom Meksiku, kada je čuveni glumac Alek Boldvin hicima iz pištolja, verovatno nehotice, usmrtio svoju koleginicu Halinu Hačins (42), i ranio Hoela Souzu (48). Prema navodima stranih medija istraga je još uvek u toku, policija saslušava svedoke, a protiv glumca još uvek nije pokrenut postupak. Međutim, pretpostavlja se da će se ovaj incident voditi kao ubistvo iz nehata, koje se u ovoj državi smatra krivičnim delom četvrtog stepena, za koje je predviđena kazna od 18 meseci uz mogućnost uslovne kazne. Ipak, krivica tek treba da se utvrdi, a prema pretpostavkama stranih medija, glumac će se verovatno braniti sa slobode.

I dok je proslavljeni glumac danas glavna tema svih svetskih medija, pojedini detalji iz njegovog života malo su poznati javnosti. Naime, postojala je velika mogućnost da Aleka Boldvina ne upoznamo kao holivudskog glumca jer je u njegovoj ranoj mladosti sve vodilo ka tome da će stasati u američkog političara, a ne u umetnika. Iako nije pratio zov te profesije, Alek i dalje ima veliko zanimanje za politiku, pa se čak nije odrekao ni predsedničkih ambici­ja koje gaji od rane mladosti.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Aleksander Rae Boldvin III. rođen je 3. aprila 1958. u malom gradu Masa­piku na njujorškom Long Ajlandu, kao drugo od šestoro dece domaćice Kerolin Martine Boldvin i srednjoškolskog profesora sociologije i istorije ali i trenera američkog fudbala, Aleksandera Rae Boldvina Džuniora.

Najstarija sestra Elizabet rođena je tri godine pre Aleka, a potom slede braća Danijel, Vilijam, pa sestra Džejn, fizikalna terapeutkinja, pa najmlađi brat Stiven. Sva tro­jica braće su u Aleku videla uzor pa su tako i oni završili u Holivudu.

Ali Alek je daleko najbolji i najus­p­ešniji glumac, s nagradom Emi za ulogu u seriji “Televizijska posla” kao i nominacijom za Oskar 2003. godine, za film “The Cooler”, što je najveći uspeh za Boldvinove. A brojna porodica je bila prilično složna jer su roditelji, poreklom Irci, jako držali do discip­line i vere. Katoličanstvo je duboko ucrtano u živote svih šestoro dece pa Aleku ni danas nije jas­no kako je neke stvari mogao da uradi tako pogrešno, upravo suprotno od onoga što su ga roditelji učili.

– Moj je otac bio strog i beskompromisan. Sa šestoro dece, od čega nas četiri dečaka, i malo novca sa strane, kako bi nas namamio, uveo je “program straha”. Moja braća i ja znali smo da svaki naš pogrešan korak vodi prema neizbežnim posledicama. Ali bio je najpažljiviji čovek na svetu. Kada smo brat Danijel i ja saznali da u obližnjem parku legenda Džim Lučsinger drži časove tenisa, žalili smo se tati da nikad nećemo moći da učestvujemo jer nemamo rekete. Dan-dva kasnije tata je došao sa posla i dao nam umotane rekete i rekao: “Ako propustite ijedan čas, jako ću se naljutiti na vas!” – opisao je svoje odrastanje.

U srednjoj školi je počeo da glumi u predstavama, ali tada uopšte nije razmišljao da bi gluma ikad mogla da bude njegov budući poziv.

– Počeo sam da glumim na fakultetu u Vašingtonu, trebalo je da upišem poslednju, petu godinu studija političkih nauka i onda sam odlučio da uzmem slobodnu godinu. Pomislio sam: “Pa studije će uvek biti tu, kad budem spreman, vratiću se.” Otišao sam u posetu prijatelju na njujorškom Univerzitetu i otkrio način kako da studiram od kuće. Kada sam rekao roditeljima da ću da glumim, vrištali su, plakali, poludeli su! – seća se.

Prvu godinu studija konobarisao je u čuvenoj diskoteci “Studio 54”.

– To je bilo ludo. Uglavnom su mi se nabacivali muškarci, vrlo bogati, uglađeni, prava gospoda. Svako malo su me zvali da im donesem kutiju cigareta i dali mi za to deset dolara. Kutija je koštala osam, pa su mi ostala dva dolara! – priča Boldvin o jeseni ‘79.

U proleće iduće godine vozio je limuzinu za bogatu gospodu, pa je prodavao ma­jice na Petoj Aveniji pa je nakon toga konobarisao danju, a noću bio spa­silac u restoranu s bazenom. Tamo su ga upoznali s ljudima iz glumačke branše i oni su mu leto pre diplomiranja ponudili ulogu u sapunici “Doctors”.

– Bio sam siromašan. A onda su mi za ulogu ponudili 400 dolara na dan! Mislio sam da sam Rokfeler! – rekao je Boldvin koji je, da bi bio mir u kući, diplomirao i političke nauke. Nakon dve i po godine preselio se u Los Anđeles, ali se vratio kući na nekoliko meseci jer mu je 15. aprila 1983. od raka umro otac.

– Bio sam jako tužan, tog dana je umro i deo mene. Sahranili smo ga, jedva prošli kroz sve to. Često se setim njega i njegovih saveta. Najbolji koji mi je dao jeste da je roditeljstvo trka između dva pola, u kojoj muškarac uvek os­voji bronzu – rekao je glumac koji se nedugo potom za stalno vratio da živi u Los Anđeles. Živeo je u Venisu jer je slična Njujorku, vozio je Folcvagen kabriolet, kojim je 1983. godine s prijateljem prošao celu ze­mlju, ali se uozbiljio nakon nesreće u kojoj je povredio kičmu.

Foto: Printscreen/Youtube

– Morao sam da kupim novi auto, ali više nisam hteo da ku­pujem strani pa sam kupio Linkoln – ispričao je Alek koji uz automobile i pozorište (debitovao je na Brodveju 1986.), jako voli i žene. U svojoj prošlosti ih je imao popriličan broj, a najviše je ljubavisao s kolegicama. Ve­lika ljubav mu je bila Džanin Tarner, koju je upoznao na audiciji za televizijsku seriju.

– Postoji onaj pogled kad jednostavno klik­n­ete s nekim. E, to se nama dogodilo! – rekla je glumica koja se s Alekom 1983. i verila i već dogovorila datum venčanja. Venčanica, prstenje, pozivnice… sve je bilo spremno. Ali, kako je Džanin rekla, bili su premladi i životi su im krenuli u suprotnom smeru pa su se razišli.

Nakon nje, Alek je bio s još nekolicinom glumica poput Holi Gagnier i Ali Šedi, ali i s Mišel Fajfer, koju je takođe upoznao na snimanju, ovaj put na filmu “Udata za mafiju”, ali ga je ona 1988. ostavila!

Onda je došla 1990. godina, kad je prihvatio ulogu u filmu “Čovek za ženidbu”, gde je upoznao Kim Besindžer. Otišli su na večeru, a on ju je tada, kako je Kim rekla, prvo poljubio, a potom pitao da želi da ima sa njim decu. Mislila je da se šali pa je odbila njegovu prosidbu koja je usledila ubrzo nakon toga, ali ipak ju je prihvatila godinu kasnije pa se par venčao 19. avgusta 1993. godine. Dve godine kasnije, 23. oktobra 1995., dobili su ćerku Ajerland.

Foto: Profimedia/Angela Weiss

Nekoliko godina kasnije, brak više nije bio idila, počeli su na događanja da dolaze odvojeno. Razlozi su bili, navodno, to što je Kim želela da se u potpunosti posveti karijeri, koju je zbog rođenja ćerke zapostavila, pa je zbog toga želela da se preseli u Holivud, što Alek nije hteo ni da čuje. Tačka na ‘i’ dogodila se 1997. godine, kada je Kim dobila Oskar za “Poverljivo iz L.A.”, što je navodno Alek teško podneo pa je zbog ljubomore skoro pao u depresiju.

Modrice na njenom licu ukazivale su na to da je suprug tuče, što ni ona, kao ni on nisu komentarisali. Brak je završen u februaru 2002., ali više od braka pamtiće se njihov razvod i borba za starateljstvo oko Ajerland, koje je trajalo godinama. Boldvin je zbog toga napisao i knjigu u kojoj je ocrnio američko sudstvo. Borbe oko prava viđanja, Kimine zabrane da viđa ćerku samo u određenom terminu, njeno navodno huškanje ćerke protiv njega, milioni dolara troškova, a najviše svađe s bivšom suprugom i poruka na telefonskoj sekretarici na kojoj viče na ćerku govoreći joj da je “bezobrazno malo prase koje treba dobro naučiti pameti”, ostavilo je traga na glumcu.

Tako je bivši alkoholičar skoro ponovno posegnuo za bocom, ali ga je spriečio brat Danijel. A u to je vreme imao i suicidalnih misli, od kojih ga je odvratila briga za ćerkom. Ali uprkos brojim vezama, ne bi opet hteo pred oltar:

– Teško je skrasiti se uz moj način života. Da sam bio u lepom braku, možda bih i razmislio, ali mislim da se više neću ženiti.

Ali u avgustu 2011. godine Alek je promenio mišljenje. Naime, poznati glumac upoznao je Hilariju Tomas, instruktorku joge sa kojom se verio nakon godinu dana. Par se venčao 30. juna 2012. godine i od tada žive u veoma skladnom braku. Imaju šestoro dece, a sa ćerkom Ajerland iz prvog braka sa Kim Besindžer je jako blizak.

BONUS VIDEO:

Izvor: Objektiv.rs, Story.hr

Komentari (1)

Ostavite komentar