Mitrović i Lazarević pred Albu: Fokus 40 minuta, moramo da iskoristimo njihovu skraćenu rotaciju

Odmorili smo, napunili smo baterije koliko-toliko

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Košarkaši Crvene zvezde Luka Mitrović i Stefan Lazarević kažu da će koncentracija biti ključan faktor u duelu sa berlinskom Albom u Evroligi.

Zvezda sutra od 19 sati dočekuje nemački tim petom kolu Evrolige u hali “Aleksandar Nikolić”.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– Očekuje nas jedan kvalitetan tim, koji ima dosta problema sa povredama na početku sezone i zbog toga je bilo dosta oscilacija u njihovim rezultatatima i igri. To je svakako tim koji, ako mu se dozvoli da igra kako ume, može da napravi problem svakoj ekipi, pa tako i nama. Fokus 40 minuta, pre svega u odbrani, da iskoristimo sve njihove slabije strane u skraćenoj rotaciji. Nadam se da ćemo pred punim tribanama doći do nove pobede – rekao je Luka Mitrović novinarima u hali “Aleksandar Nikolić”.

Crveno-beli su posle gustog raspored imali dužu pauzu bez utakmica.

– Svakako je prijalo posle četiri-pet mečeva u sedam dana. Odmorili smo, napunili smo baterije koliko-toliko i imali prvi-drugi put u sezoni da spremimo meč kao ljudi. Svakako ori dočekujemo sutrašnji meč – zaključio je Mitrović.

Njegov saigrač Stefan Lazarević ističe da je tim na pravi način iskoristio pauzu.

– Izašli smo iz nekog teškog perioda i iskoristili smo da se rehabilitujemo, odmorimo i pripremimo za meč. Alba je nezgodna ekipa godinama unazad, čija se igra bazira na velikoj slobodi i individualnoj slobodi igrača. Moramo da anuliramo sve njihove prednosti, da individulano pružimo otpor svakom igraču i da budemo fokusirani i spremni da odgovorimo na njihovu igru – poručio je Lazarević.

– Ključ pobede je fokus kroz celu utakmicu i jaka odbrana. Da otvorimo dobro utakmicu, igramo na našem terenu i da to pokušamo da gradimo svih 40 minuta. Ja se nadam da će to biti dovoljno za pozitivan ishod – rekao je Lazarević.

Bonus video:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar