Hrvati šokirali region rečima o Crvenoj zvezdi: Evo šta su napisali (FOTO)

Crveno-beli kao jedino svetlo u tmurnoj stvarnosti Evrolige

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Svima je jasno da Evroliga polako gubi kompas i da novi sistem takmičenja, osim većeg broja utakmica, nije doneo mnogo toga dobrog. Očigledna je “amerikanizacija” lige koja se mnogima ne sviđa.

Retki su bastioni evropske košarke, a jedan od retkih je klub sa Malog Kalemegdana. Nakon nekoliko sezona lutanja, Crvena zvezda se vratila svom genetskom kodu, vratila je identitet.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Domaći igrači kao osnovica i trener koji gradi sopstveni stil, kao suprotnost evropskim gigantima, čiji su rosteri prepuni straih igrača. Mnogima je tim Dejana Radonjića u najmanju ruku simpatičan, a hrvatski portal Telesport je objavio analizu trenutne situacije u evropskoj košarci i izdvojio je Crvenu zvezdu kao endemsku vrstu, na koju drugi treba da se ugledaju.

Foto: telesprot hr

Hrvati su žestoko iskritkovali Evroligu.

– Novi sistem je uveliko razbodnio kvalitet utakmica  — em zbog brojnih putovanja i nagomilanog rasporeda, em zbog umanjenog značaja svakog dvoboja. U premijernoj dvokružnoj sezoni ekipe su zaista naviku borbe do poslednje kapi krvi u svakom susretu, ali igrači nisu roboti, a nisu ni debili — shvatili su da im je, kada stvari u prvom poluvremenu krenu opasno po zlu, pametnije da uštede snagu i spreme se za novu utakmicu koja ih čeka već dva dana kasnije  – piše Telesport i dodaje:

Foto: Djordje Kostic/ STARSPORT

– Na terenima susrećemo sve više generičkih ekipi: gotovo svi se trude igrati moderno, što podrazumijeva veliku potrebu za, pre svega, visokim, skočnim, brzim igračima s velikim šuterskim rasponom. A takve igrače je mnogo lakše kupiti nego stvoriti, što dovodi do sve većeg priliva Amerikanaca takvih karakteristika koji nisu uspeli u NBA-u.

Kao svetlu tačku u evropskoj košarci vide Crvenu zvezdu.

Radonjić je složio ekipu koja pruža nešto posebno i gaji stil igre koji slobodno može nazvati svojim i kojim se navijači ponose. Evroliga treba više takvih ekipa, koje će publici pokazati nešto svoje. Ako već ne nekakav specifični stil, onda barem domaće igrače u glavnim ulogama – zaključuje Telesport.

Povratak otpisanog: Vladimir Štimac opet na “dalekom istoku”



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (3)

Ostavite komentar