Umro Milan Anđić: Srbija nikada neće zaboraviti njegov glas

Odlazak doajena sportskog novinarstva

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Radio Beograd

Dugogodišnji novinar i sportski reporter Radio Beograda Milan Anđić preminuo u je 74. godini života. Bio je prepoznatljiv po prenosima fudbalskih utakmica.

Anđić je bio je prepoznatljiv po prenosima fudbalskih utakmica i svojoj specifičnoj boji glasa i emociji koju je unosio.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Bio je jedan od novinara koji su radili u vreme najveće popularnosti emisije “Vreme sporta i razonode”, javljajući se sa stadiona širom stare Jugoslavije. Milan Anđić je rođen u Gacku 1948. godine. Diplomirao je na Pravnom fakultetu u Beogradu.

Za vreme studija novinarsku karijeru započeo je u listu “Student”, krajem šezdesetih godina, da bi 1972. godine, posle konkursa došao u Radio Beograd. Kratko vreme radio je u privrednoj rubrici, a zatim do penzionisanja u Sportskoj redakciji Prvog programa.

Od 1996. do 2000. godine bio je urednik rubrike. Bio je prepoznatljiv po prenosima fudbalskih utakmica, jedan od novinara koji su radili u vreme najveće popularnosti emisije “Vreme sporta i razonode”, javljajući se sa stadiona širom stare Jugoslavije.

Anđić je bio reporter specifičnog stila i glasa, komentator sa stavom i čistom, preciznom rečenicom. Izveštavao je sa brojnih domaćih i međunarodnih takmičenja prateći fudbal, boks, rukomet i biciklizam. Više od decenije izveštavao je sa Biciklističke trke Kroz Jugoslaviju. Pratio je brojna evropska i svetska prvenstva u rukometu, preneo je “RTS”.

Vreme i mesto sahrane Milana Anđića biće saopšteni naknadno.

Bonus video:

Rafael Nadal najavio crne vesti za tenis: Jedna stvar može da uništi sve!

Izvor: Objektiv.rs, Kurir

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar