Novi detalji iz ISTRAGE: Belivukov klan UBIO Nikolu Mitića zbog jedne šifre sa koje ih je “otkucavao”

Juče su pripadnici MUP nastavili sa akcijom hapšenja ostataka ovog brutalnog kriminalnog klana

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Privatna arhiva, E-Stock Milos RafailovicPrintscreen

Beograđanin Nikola Mitić (33), šesta žrtva koljakog klana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, u kući strave u Ritopeku otet je i ubijen zbog povezanosti sa Lazarom Vukićevićem. Kako tvrdi izvor Objektiva, Mitić je glavom platio to što je kasnije masakriranom Vukićeviću odavao informacije o kretanju pripadnika ovog klana.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– Prema raspoloživim saznanjima, Mitić je koristio aplikaciju Skaj, i to pod nadimkom Posejdon. Sa tog naloga su Vukićeviću stizale informacije o Belivuku i Miljkoviću. To je bio razlog zbog koga su se Velja Nevolja i Mare Mesar odlučili da ga skrate za glavu. Mitić i Vukićević su postali bliski dok su u isto vreme bili u zatvoru. Otmica je izvedena 10. avgusta 2020. i to usred dana, na Dedinju ispred rezidencije Ambasade SAD. Tog dana, oko 17 časova, isključen je i njegov telefon – otkriva naš izvor.

PRVI DAN SVEDOKA- -SARADNIKA U KLANICI

Prema našim saznanjima, zbog ubistva Mitića u kuću strave u Ritopeku prvi put je kročio i sada svedok-saradnik Bojan Hrvatin. On je, kako tvrdi naš izvor, to i potvrdio dajući iskaz i u SBPOK i u Tužilaštvu za organizovani kriminal. Hrvatin je prilikom svojih iskaza objasnio da je znao za nalog Posejdon, ali i da na početku nije znao kome on pripada.

– Znali smo da nas Šarac i njegovi ljudi prate i sumnjali smo da je u to uključen i Lazar Vukićević. To smo sve otkrili iz prepiski na Skaju, pošto je neka osoba sa kodnimimenom Posejdon izveštavala Vukićevića o našem kretanju. Tada smo odlučili da “radimo” i Vukićevića i Šarca i da saznano što više o njihovom kretanju  – rekao je Hrvatin tokom saslušnja u SBPOK.

Inače, Tužilaštvo za organizovani kriminal dobilo je krivičnu prijavu o proširenju istrage protiv Veljka Belivuka, Marka Miljkovića i pripadnika njihove grupe zbog otmice i ubistva Mitića, ali i Gorana Mihajlovića (22), a juče su pripadnici MUP nastavili sa akcijom hapšenja ostataka ovog brutalnog kriminalnog klana.

PIŠE: EKIPA OBJEKTIVA

NASTAVAK OVE I OSTALE AKTUELNE PRIČE PROČITAJTE U SUTRAŠNJEM IZDANJU ŠTAMPANOM IZDANJU OBJEKTIVA.

FOto: Objektiv.rs


Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar