Prve kazne u gradskom prevozu zbog nenošenja maski: Sankcionisano sedam osoba, evo koliko TREBA DA PLATE

Pre nekoliko dana je zbog nepoštovanja epidemioloških mera više tržnih centara u našoj zemlji kažnjeno sa po 300.000 dinara

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
putnici u GSPu
Foto/Objektiv

Sedam osoba kažnjeno je zbog nenošenja zaštitne maske u gradskom prevozu u Beogradu, rekao je danas rukovodilac Sektora unutrašnje kontrole Komunalne milicije Ranko Šekularac.

– Ono na šta ćemo u budućem periodu staviti akcenat jeste kontrola nošenja maski u gradskom prevozu, autobusima. Juče smo već počeli sa tim i imali smo sedam situacija gde smo morali da sankcionišemo one najneodgovornije – rekao je Šekularac za televiziju Pink.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

On je istakao da se obaveza nošenja zaštitne maske, u cilju sprečavanja širenja virusa korona, u hipermarketima i tržnim centrima uglavnom poštuje, ali da je bilo 38 slučajeva u kojima je Komunalna milicija sankcionisala pravna lica zbog nepoštovanja te mere.

Mandatna kazna za nenošenje maske u zatvorenom je 5.000 dinara, a ako se plati u roku od osam dana prepolovljena je i iznosi 2.500 dinara.

Za nepridržavanje mera lične zaštite kazna je 5.000 dinara, a sa 30.000 dinara biće kažnjena osoba odgovorna za primenu lične zaštite od infekcije, ukoliko ne obezbedi neposrednu primenu tih mera.

Novčanom kaznom od 300.000 dinara kazniće se pravno lice ako ne preduzme aktivnosti radi primene mera lične zaštite od infekcije, kao i ako ne odredi lice odgovorno za primenu tih mera.

Za isti prekršaj preduzetnici će biti kažnjeni sa 150.000 dinara, a odgovorno lice novčanom kaznom od 50.000 dinara.

Podsetimo, pre nekoliko dana je u Vladi Srbije održan sastanak sa članovima Koordinacione komisije za inspekcijski nadzor, na kojem je dogovoreno da se pooštri inspekcijski nadzor na poštovanju mera u borbi protiv zarazne bolesti kovid-19.

Ranije je najavljeno da će rad inspekcija biti fokusiran na tržne centre, gradski prevoz i prodavnice, kao i na ugostiteljske objekte.

Pre nekoliko dana je zbog nepoštovanja epidemioloških mera više tržnih centara u našoj zemlji kažnjeno sa po 300.000 dinara.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar