Drama u Londonu, Patrik Vijera umalo da uništi svoj Arsenal: “Tobdžije” se spasile u 95. minutu (VIDEO)

U jednom od malih londonskih derbija, Arsenal je dočekao Kristal Palas i viđen je zaista "lud" meč

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Adam Davy/PA Images/Profimedia

Fudbaleri Arsenala remizirali su s Kristal Palasom rezultatom 2:2 u poslednjem meču osmog kola Premijer lige, ali mogu da budu zahvalni i određenim “višim silama” što su izbegli poraz u petom minutu sudijske nadoknade. I to protiv bivšeg asa “tobdžija”, čoveka koji je bio deo generacije “nepobedivih” – a sada trenera londonskih “orlova” Patrika Vijere.

Iako su stvari po Arsenal izgledale dosta dobro na startu meča, na kraju je ovaj tim jedva došao do boda, golom praktično u poslednjim sekundama.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

PjerEmerik Obamejang je u osmom minutu postigao vodeći pogodak. Nikola Pepe je šutirao, golman gostiju odbio loptu, a na pravom mestu bio je Gabonac koji je zatresao mrežu gradskog rivala.

Arsenal je sačuvao tih 1:0 do odlaska na odmor, no već u petom minutu nastavka je bilo 1:1. Iskusni Kristijan Benteke je pronašao put do Ramsdejlove mreže, a taj pogodak pogledajte OVDE.

Posle tog gola domaćin ponovo preuzima incijativu, napada, stvara kakve-takve šanse, ali ih stvara, ali je onda usledio ozbiljno hladan tuš ove prohladne londonske večeri u 73. minutu. Eduar je iskoristio grešku rezerviste Lokonge u kontri Palasa, te je Ramsdejl ponovo savladan. Taj detalj pogledajte OVDE.

Arsenal je napao, imao veliku šansu preko Kirana Tirnija, kada je pogodio prečku, a onda u ludoj završnici, nakon centaršuta sa leve strane u gužvi lopta dolazi do Aleksandra Lakazeta, koji ipak trese mrežu Palasa i donosi vredan bod “tobdžijama” koji su u nizu od četiri meča bez poraza. Taj ludački pogodak u samoj završnici pogledajte OVDE.

Treba istaći da je ovo bio prvi okršaj Patrika Vijeire, koji trenira londonske “orlove”, sa svojim nekadašnjim klubom u kom je zauvek stekao status legende osvajanjem one titule pod Arsenom Vengerom bez ijednog ligaškog poraza.

Arsenal već u petak igra meč narednog kola, kada će ugostiti Aston Vilu na “Emirejtsu”, a zatim mu slede mečevi s Lidsom u EFL (Liga) kupu i u Premijer ligi s Lesterom u gostima i Votfordom kod kuće. Što se Palasa tiče, u narednom kolu će dočekati Njukasl koji još nema pobedu, pa sledi gostovanje Mančester sitiju.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Bonus video:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar