“Razveo sam se, jer nisam mogao da podnesem POBAČAJE”: Petar Božović iskreno o KRAHU braka

Glumac je govorio na mnoge teme, ali i one o privatnom životu

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: E-Stock/ Stanislav Nedelja

Glumac Petar Božović je pričao jo glumi, porodici, devedesetim godinama.Na početku razgovora bard srpskog glumišta kaže da mu je želja da odigra jedan, kako napominje, normalan film, u kojem bi samo reagovao pogledima i onomatopejom.

-… Kao što životinje reaguju. Čovek je u suštini životinja. Dao mu Bog malo mozga, pa on ne zna šta će s njim. Kako bi mu lakše bilo da toga nema, svi bi lepo živeli. Ovako, je*e nam majku razmišljanje i genijalci. A stalno se trudiš da više saznaš i prosto, bre, ne znaš čemu to godi. Hajde da saznamo nešto o sebi, da saznamo ima li još neko. Nismo valjda jedini. Ali ako jesmo jedini, čuvajmo se. Ali ne, nego baš se istrebimo”, kaže Božović za “Mondo” i nastavlja:

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

-Vidiš li ti da se sve životinje bore za svoja staništa, za svoje potomstvo. Ginu, bre. Pred vatrom su svi zajedno, niko nikog ne dira. A ljudi ne. Mi smo pred atomskom bombom neravnopravni, kao da će ona zaštititi onoga ko je upotrebi. Daće Gospod da mu se ruka osuši pre nego što povuče taj j**eni triger.

Glumac rođen u Zemunu 1946. priznaje kako je dosta toga saznavao igrajući Teslu.

-I više nego što sam hteo. Čak sam u jednom momentu video da sam mnogo hteo, pa sam se zaustavio jer pokušavajući da razmišljam njegovim mozgom shvatio sam da će mi ili pući mozak ili ću postati avetinja koja će ići ulicom i izigravati Teslu”.

O privatnom životu i bolnim temamam, Petar ne voli da govori, ali je samo kratko kazao:

– Razveo sam se, jer nisam mogao da podnesem pobačaje. Ja sam hteo porodicu i decu.

Foto: E-stock/Stanislav Nedelja

Glumac je jednom prilikom izjavio da ne biponovo igrao ono što je tumačio u filmu “Lepa sela lepo gore”.

-Takve uloge može čovek povremeno da odigra. Ali kad takvim ulogama dajete srce i dušu, onda u sebi samima otkrivate da i u vama ima nešto što nije u redu. Nisam mnogo bežao od toga, ali što bih se izlagao tome? Gledam ove američke velike glumce, koji igraju stalno te loše tipove, zlikovce. Ne možeš ti posle tih uloga koje provučeš kroz sebe da ostaneš zdrav. Može da košta koliko košta ali što bih se ja poturao. Ima ko hoće. Za svakoga ima mesta pod ovom kapom nebeskom. Vidiš svaki ovaj otisak prsta je različit, to je Bog odredio da i za tebe ima mesta pod suncem – kaže Božović za “Mondo”.

BONUS VIDEO:



Izvor: Mondo

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar