Životna drama čuvenog hrvatskog fudbalera: Opala mu kosa, tri puta menjao bubreg – neprepoznatljiv je!

Mora redovno da pije lekove kako bi mu bubrezi funkcionisali.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Profimedia

Bivši napadač reprezentacije Hrvatske i legenda Verdera Ivan Klasnić preživeo je pravu dramu.
Sada se u Hrvatskoj pojavio na događaju gde je bio vrlo teško prepoznatljiv bez kose, a svoj novi imidž je objasnio.

“Zarazio sam se s nekim virusom pa mi je otpala kosa. Doktori su mi rekli da će mi se možda i vratiti, ali to se ne zna”, rekao je on.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

On ima 41 godinu i tri trasnplatacije bubrega iza sebe. Osim toga mora redovno da pije lekove kako bi mu bubrezi funkcionisali.

“Da imam problema s bubrezima saznao sam 2005. godine, nakon jedne operacije, a da moram na transplantaciju saznao sam krajem 2006. Kada sam to saznao prvo sam razmišljao šta to znači za moju porodicu, a na kraju sam hteo da pokažem da je moguće igrati i sa takvim problemom”, rekao je on.

Lekari su mu uspešno presadili bubreg, a sa njim je nastupio na Euru 2008. godine, gde je čak i dao gol. A dao je pogodak sa drugim presađenim bubregom, jer prvi nije funkcionisao.

“Taj bubreg je proradio, ali je odjednom prestao da funkcioniše, pa sam nakon osam nedelja dobio bubreg od oca. A taj je funkcionisao devet i po godina. Poslednje četiri godine, imam bubreg od jedne meni nepoznate žene koja je bila dve godine starija od mene, ali je preminula”, istakao je Klasnić u intervjuu za “Večernji list”.

Niko mu ne garantuje da i ovoga puta neće morati ponovo da prolazi kroz sve to…

“Kada pričam sa lekarima, oni mi kažu da medicina nije uspela u tome da jedan transplantirani bubreg radi ceo život. Ima i nekih koji su funkcionisali 25 godina, ali i ti ljudi su morali opet na transplantaciju”

Ovih 11 igrača će biti slobodno narednog leta: Šta mislite, dokle bi dogurali u Ligi šampiona? (FOTO)

Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar