Kome Novak, Rafa i Rodžer ostavljaju tenis? Njihovi naslednici se obrukali u Indijan Velsu kao niko pre!

Nestvaran podatak pogodio je svetski tenis u završnici poznatog mastersa

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Anne-Christine POUJOULAT / AFP / Profimedia

Sinoć smo saznali da će poslednji učesnik polufinala mastersa u Indijan Velsu biti Tejlor Fric, koji je senzacionalno izbacio Aleksandra Zvereva.

Pored Nemca, koji je trenutno 4. teniser sveta, ranije tokom turnira su eliminisani Stefanos Cicipas (3. na ATP listi) i Danil Medvedev (2. na ATP listi).

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Ni ovaj podatak ne bi bio toliko šokantan da se među ostalom trojicom polufinalista ne nalaze Nikoloz Basilašvili (36. na ATP listi), Grigor Dimitrov (28. na ATP listi) i Kameron Nori (26. na ATP listi).

Uz Tejlora Frica, koji je 39. na svetu, ovo je najgori sastav polufinalnih mečeva na jednom mastersu u istoriji tenisa.

Naime, nikada pre u istoriji se nije dogodilo da među četvoricom polufinalista jednog mastersa nema nikog od najboljih 25 igrača na ATP listi.

Koliko je ovo neverovatan podatak, svedoči činjenica da su u prošlosti samo tri mastersa imala po jednog igrača iz top 25 u polufinalu.

Boris Beker (tada 3. na svetu) je igrao u polufinalu mastersa u Hamburgu 1990. godine, Aron Krikstajn (24. na svetu) u polufinalu Monte Karla 1992. godine, Mihael Štih (11. na svetu) u polufinalu Hamburga 1993. godine i Marat Safin (9. na svetu) u polufinalu mastersa u Kanadi 2000. godine.

U svakom slučaju ovaj podatak nam ostavlja da se zapitamo kome čuvena “velika trojka” koju čine Novak Đoković, Rodžer Federer i Rafael Nadal ostavlja vrh svetskog tenisa?

Da li je nova generacija budućih teniskih zvezda spremna da nasledi tri najbolja igrača svih vremena?

BONUS VIDEO:

Šokantan preokret i nova senzacija na Indijan Velsu: Zverev imao pobedu u rukama, pa doživeo krah (VIDEO)



Izvor:

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar