Chrome bez ažuriranja zbog pandemije koronavirusa

Google želi da smanji pritisak na programere, ali i da aktuelni softver učini stabilnim

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Pixabay

Ažuriranja softvera uglavnom su dobrodošla jer obično donose nove funkcije, poboljšanja i ispavke bagova. Međutim, dešava se da ažuriranja uzrokuju više problema nego što ih rešavaju, a u težim slučajevima se dešava da softver, pa čak i uređaj, uopšte ne rade posle ažuriranja.

Zato je Google odlučio da Chrome i Chrome OS neko vreme neće dobijati nova ažuriranja da bi se smanjio pritisak na programere, ali i da bi aktuelni softver ostao stabilan i da bi se sprečili eventualni problemi.

Google kaže da privremenom obustavom većih ažuriranja pregledača i OS-a želi da izbegne situaciju da programeri budu prisiljeni da rade na bilo kakvim promenama u pogledu kompatibilnosti, pogotovo što mnogi od njih ostaju kući zbog epidemije koronavirusa.

S druge strane, ostavljanje korisnika na verziji Chrome 80 tokom ovih teških vremena izaziva druge probleme, jer je ovo izdanje poznato po tome što ima probleme u vezi video-konferencije. S obzirom na to da danas toliko ljudi radi od kuće, kako bi umanjilo rizik od infekcije virusom, takav bag može lako da im stvori dodatne probleme.

Google poručuje da već radi na rešavanju ovog problema, tako da bi manje ažuriranje koje bi moglo rešiti propuste u video-konferencijama moglo da se pojavi narednih dana.

Pratite nas i putem iOS i  android aplikacije – Objektiv.rs



Izvor: Informacija.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar