Vreme je da OČISTITE svoj garderober i da ih se otarasite: Četiri jesenja trenda koji to više NISU

Ovi odevni komadi polako odlaze u zaborav

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Shutterstock

Kada neki poznati brend “izbaci” nove odevne komade, stariji trendovi padaju u zaborav.

Uglavnom sve što je novo, brzo postaje i aktuelno.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Međutim, pored klasika koji se nose iz sezone u sezonu, postoje i komadi koji imaju svoj “rok trajanja”. Modni stilisti su izdvojili pet jesenjih trendova koje bi trebalo da ostavimo u prošlosti i zamenimo ih nekim novim komadima.

Naravno, radi se samo o predlozima, a ne čvrstim pravilima i svako treba u obzir da uzme svoj lični stil.Ako volite tamne boje, nosite ih, ako vam je trenerka omiljena, nema razloga da je odbacite.

1. Dotrajale majice i trenerke

Pandemijska moda fokusirala se na sve što se tiče sporta, a stilisti kažu da sada svet mode opet kreće prema složenijem i definisanijem izgledu. Ako pitate njih, trenerke bi trebalo da zameni kašmir i ostalo fino pletivo. Komade u kojima smo živeli proteklih godinu i po dana treba odložiti i vratiti se “normalnoj” odeći, smatraju stilisti.

Foto: Shutterstock

2. Tamne boje

Obično u jesen naša garderoba postane tamnija, ali ove godine, smatraju stilisti, treba da nosimo boje. Jarke boje koje su obeležile leto ne bi trebalo u potpunosti da napustimo. Upečatljivi komadi i puno boja trebalo bi da obeleže period pred nama. Stilisti poručuju i da ne zaobilazite razigrane dezene i da birate svetlo pletivo.

3. Kompleti

U godini iza nas mnogo su se nosili pleteni kompleti, koji su često zamenjivali trenerke. Ali, kao i trenerke, i njih treba da ostavimo iza sebe, kažu stilisti. Umesto njih birajte pletene prsluke, koji su savršen komad za slojevito, zabavno oblačenje.

4. Haljine s izrezima

Stilisti smatraju da je vreme da se odlože haljine s raznim izrezima. Između ostalog, temperature su sve niže, pa bi vam u njima, čak i s jaknom preko, moglo biti i te kako hladno.

Foto: Andriy Popov / Panthermedia / Profimedia

Umesto njih birajte duge haljine. I one su inače veliki letni trend koji laska svim oblicima tela, ali savet stilista je da svojoj omiljenoj maksi haljini dodate džemper  i čizme i dobićete savršeno udobnu kombinaciju.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs, stil.kurir.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar