Usred albanskog HAOSA! Lučić posetio Severnu Mitrovicu: Telekom napadaju oni koje nije briga za KiM!

Vladimir Lučić je podsetio da su hrvatski mediji ovih dana objavili da je Telekom Srbija postao najveća kompanija u oblasti telekomunikacija u našem regionu

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Tamara Trajkovic/Objektiv

Junajted grupa prstom nije mrdnula na Kosovu i Metohiji, a vodi brutalnu kampanju protiv investicije Telekoma Srbija u sredinama na KiM gde žive Srbi, upozorio je generalni direktor ove državne kompanije Vladimir Lučić.

– Oni koji nikada nisu probali da na KiM izgrade jedan kilometar mreže, da dobiju jednog korisnika, ipak su iskoristili situaciju, čak su zloupotrebili nepovoljne političke okolnosti na Kosovu i Metohiji, kako bi napadali investiciju Telekoma”, poručio je Lučić.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Prvi čovek srpskog Telekoma obišao je zaposlene u severnoj Kosovskoj Mitrovici, u centrali ćerke-firme MTS, i razgovarao s njima o dosadašnjim rezultatima i planovima za budućnost. Nasilna divljačka akcija takozvane “Kosovske policije” u severnoj Mitrovici nije sprečila Lučića u nameri da poseti i podrži svoje radnike, na koje je, kako je naglasio, “izuzetno ponosan”.

U razgovoru za TV Most, Vladimir Lučić je podsetio da su hrvatski mediji ovih dana objavili da je Telekom Srbija postao najveća kompanija u oblasti telekomunikacija u našem regionu, odnosno da je postao “regionalni lider i finansijski i tehnološki”, i naglasio da je cilj da se Telekom ustoliči kao lider “u ovom delu Jugoistočne Evrope”.

– Proširili smo poslovanje na Severnu Makedoniju, gde ćemo ovog meseca dobiti i prve korisnike, uskoro ćemo pustiti ponudu mobilne telefonije i televizije u Nemačkoj i Švajcarskoj, posle Austrije gde već imamo više od 100.000 korisnika. U samoj Srbiji smo u prvih šest meseci ove godine višestruko povećali profit, takođe značajno je veći i broj korisnika – naveo je prvi čovek Telekoma.

Vladimir Lučić je naglasio da se kompanija koju predvodi suočava, nažalost u svojoj sopstvenoj zemlji Srbiji, sa nelojalnom konkurencijom, koja je prethodnih dana agresivno napadala čak i investiciju Telekoma Srbija na Kosovu i Metohiji. U pitanju je Junajted grupa, na čijem je čelu kontroverzni tajkun Dragan Šolak.

– Oni koji nikada nisu probali da na KiM izgrade jedan kilometar mreže, da dobiju jednog korisnika, ipak su iskoristili situaciju, čak su pokušali da zloupotrebe nepovoljne političke okolnosti na Kosovu i Metohiji, da napadnu našu investiciju u sredinama sa srpskim stanovništvom. Telekom je na KiM prisutan više od 20 godina i svi znaju, a kosovski Srbi na prvom mestu, koliko smo ulagali u mrežu, u infrastrukturu, da korisnici imaju i fiksnu i mobilnu telefoniju i internet. Junajted grupa, s druge strane, prstom nije mrdnula na KiM, ali ih to ne sprečava da zloupotrebom svog dominantnog položaja na tržištu i zloupotrebom svojih informativnih medija brutalno napadaju sve što radimo, svaku našu investiciju, pa i u srpskim sredinama na Kosovu, neretko šireći najopasnije laži – poručio je Lučić.

Generalni direktor Telekoma je podsetio da je ova kompanija tužila Junajted grupu pred nadležnim sudovima u Srbiji i Švajcarskoj, i istakao da je “potpuno siguran da ćemo te procese i dobiti”.

– Mi u Telekomu Srbija smo izuzetno ponosni na našu ćerku-firmu MTS koja posluje na Kosovu i Metohiji. Veoma sam zadovoljan poslovanjem u poslednje četiri godine, višestruko smo povećali broj korisnika telefonije, televizije i interneta, kao i poslovne prihode. Posebno mi je drago to što je Telekom na KiM u ove četiri godine povećao i broj naših zaposlenih za više od stotinu, stručnih i uglavnom mladih ljudi, što pokazuje da jako dobro poslujemo, a takođe osnažujemo srpsku zajednicu na Kosovu. Imamo ambiciozne planove, hoćemo da se širimo i snažno investiramo na teritoriji KiM, sa ciljem da i ovde budemo najveći operater u svim uslugama – poručio je generalni direktor Telekoma Vladimir Lučić.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar