Švajcarski novinar isponižavao Šaćirija jednom za sva vremena: Albancu neće biti dobro kad ovo pročita!

- Postoji prirodna hijerarhija u svakom fudbalskom timu. Na vrhu hijerarhije u reprezentaciji Švajcarske je čovek koji konstantno igra na vrhunskom nivou, ima vrhunsku komunikaciju sa saigračima i povrh svega strastveno peva himnu

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: EPA-EFE/JEAN-CHRISTOPHE BOTT

Ne sleže se prašina oko Đerdana Šaćirija i jakne sa skandaloznim obeležjima OVK (UČK, teroristička organizacija) u Švajcarskoj.

Posle skandalozne scene u kojoj napadač poreklom s teritorije Srbije na sebe navlači spornu jaknu, reagovali su mnogi, a među njima i kolumnista lista “Weltwoche-daily” koji je opleo po kapitenu švajcarske reprezentacije.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

U Švajcarskoj krajnje priznati novinar Tomas Rengli, biranim rečima je “unakazio” provokatora i objasnio da on ni po jednom osnovu ne bi trebalo da nosi kapitensku traku.

– Postoji prirodna hijerarhija u svakom fudbalskom timu. Na vrhu hijerarhije u reprezentaciji Švajcarske je čovek koji konstantno igra na vrhunskom nivou, ima vrhunsku komunikaciju sa saigračima i povrh svega strastveno peva himnu. To je naravno golman Jan Zomer – napisao je autor i rekao da je traka potom predata čoveku koji bez pratnje ne može ni do mikrofona, ističući da Šaćiri nije pravi ambasador reprezentacije.

– Da li je normalno da aktivista dođe na teren tako lako, i to tokom zvaničnog takmičenja? Da li je Fudbalski savez Švajcarske zaista uradio sve da do toga ne dođe? I da li bi Jan Zomer kao kapiten imao političkih problema kao što ih ima Džerdan Šaćiri? – zapitao se autor, a onda i sam odgovorio: – Jasno je da je odgovor “ne” na svako pitanje.

Bonus video:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar