Srbija ŠOKIRANA: Uznemirujući snimak širi se društvenim mrežama, beba prve BATINE dobila sa 16 dana

Društvenim mrežama širi se uznemirujući snimak na kome se vidi kako nemoćno dete plače dok se čuju zvuci poput šamara

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Levijatan

Snimak na društvenim mrežama na kome se navodno vidi kako jedna osoba udara bebu šokirao je Srbiju.

U želji da saznamo šta se tačno dešavalo, ko je odgovoran za ovakvo delo, ali i šta to natera nekoga da udara tek rođenu bebu, Objektiv je kontaktirao s pokretom Levijatan, koji je i objavio ovaj snimak na svom Fejsbuk profilu.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Pavle Bihali, osnivač ovog pokreta, tvrdi da su celokupan materijal i sve informacije o ovom slučaju predate Ministarstvu unutrašnjih poslova, Centru za socijalni rad i Tužilaštvu.

– U suštini, imamo informacije da je slučaj već jednom prijavljen pre nekih mesec dana, kad je beba imala svega šesnaest dana. Tada je Centar za socijalni rad, nakon obavljenog razgovora, dete vratio majci.

Takođe smo dobili informaciju da je nakon objavljivanja ovog snimka majka bebe, akter događaja, odvedena na informativni razgovor, ali ne znam da li je to tačno. Gledajući snimak, probudili su mi se najgori ljudski nagoni. Dete mora biti oduzeto tom monstrumu i to je sada jedino važno – objašnjava Bihali.

PROCEDURA ZA ODGOVOR

Pokušaj da od Centra za socijalni rad iz Kragujevca saznamo da li je slučaj prijavljen i šta se dešava u vezi s tim nisu urodili plodom. Rečeno nam je da je procedura takva da moramo da pošaljemo zahtev i pitanja putem elektronske pošte, a da onda čekamo i dozvolu Ministarstva da bismo dobili odgovor.

Novinari Objektiva poslali su pitanja i nadamo se da će nam iz Centra za socijalni rad, zarad objektivnog informisanja javnosti, izaći u susret.

PSIHOLOG O MAJCI

Šta to majku tera da udari praktično tek rođenu bebu, za Objektiv je pokušala da objasni psiholog Snežana Repac.

– To je verovatno mlada osoba kojoj majčinski instinkt još nije proradio. Ne možemo da isključimo i da je beba na snimku neželjeno dete.

Šta god da je razlog, ovakvo ponašanje je nedopustivo.

Kako psiholog Repac dodaje, ovde se po svemu sudeći radi o nervnom rastrojstvu, ali mora se utvrditi uzrok kako ne bi bilo posledica.

– Ovde je reč ili o nemogućnosti ili manjku želje majke da izdrži buku od bebinog plača. Tim šamarima osoba verovatno pokušava da umiri bebu, što dovoljno govori koliko je labilna – objašnjava dalje psiholog.

Kao jedino rešenje naša sagovornica ističe medicinsku procenu majke, a ako treba, i oduzimanje deteta.

– Mislim da će ovde morati da se obavi procena majke, jer je neminovno da nije u dobrom psihičkom stanju. Njoj u takvom stadijumu oduzeti dete neće biti kazna, već rasterećenje. Takođe, moguće je i da se ta mlada majka ponaša kao što se neko i prema njoj ponašao u detinjstvu, možda tako želi da disciplinuje svoje dete, što je abnormalna glupost – zaključuje psiholog Snežana Repac.

POVREDE MOGU BITI OZBILJNE

Pedijatar Saša Milićević tvrdi da je izuzetno neuobičajeno da majka tuče dete u tom uzrastu.

– To nipošto ne sme da se dogodi. U praksi sam za tako nešto čuo jednom ili dva puta. Tući ovako malo dete je neprihvatljivo, njegova anatomska građa je mnogo osetljiva i mogu da mu se nanesu mnogo ozbiljnije povrede – dodaje pedijatar.

PIŠE: ALEKSA MOMČILOVIĆ

OVU I OSTALE AKTUELNE TEME MOŽETE PROČITATI U ŠTAMPANOM IZDANJU OBJEKTIVA ZA 13. OKTOBAR

Foto: Objektiv.rs

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (2)

  1. Uzmite to jadno dete od monstruma majke i dajte ga zenama koje se trude po 20 godina i nemogu imati svoje dete. Molim vas dajte ga tim roditeljima koji jedva cekaji da imaju dete.A ovu psihopatu uhapsiti pod hitno i u zatvor ne dati joj nikada da upozna svoje dete.

    Odgovori

Ostavite komentar